Hlavní obsah

Ostrava podepsala dlouhodobé smlouvy s třemi fotbalisty

Vedení ostravských fotbalistů dostalo pod dlouhodobé smlouvy další tři hráče prvoligového kádru. Záložník Tomáš Mičola a stoper Aleš Neuwirth se ve středu Baníku upsali do 30. června 2011, defenzivní středopolař nebo obránce Pavel Ricka podepsal ještě o rok delší kontrakt.

Článek

Soupiska prvního mužstva Ostravy je tak už v podstatě kompletně poskládána z hráčů, kteří mají v klubu smlouvy v horizontu tří až pěti let. Od nástupu Vernera Ličky na místo generálního manažera Baník dlouhodobě prodloužil spolupráci bezmála s dvěma desítkami členů ligového kádru.

"Pokud je celý kádr pod smlouvama, tak i pro trenéra je to jistota, že s nimi může počítat. Pro práci je to samozřejmě dobrý signál, i já jako trenér vím, že hráči mají zájem na sobě v klubu pracovat a zlepšovat se," řekl ve středu novinářům kouč Karel Večeřa.

Z trojlístku nově podepsaných fotbalistů jenom Ricka zatím nepatří do základní sestavy a častěji vypomáhá divizní rezervě. Uprostřed obrany se v jarní části naopak zabydlel Neuwirth, který přitom kvůli vážnému zranění kolena půldruhého roku nehrál. "Za smlouvu jsem pochopitelně rád a je to pro mě i zadostiučinění po těch skoro dvou letech, co jsem se vrátil," podotkl Neuwirth.

Reklama

Související témata: