Hlavní obsah

Jarolím je rád, že jde Slavia do derby z prvního místa, chce vítězství

Jan CíchaSport.cz

Prahu čeká velké fotbalové derby. Na Strahově se v zápase 23. kola Gambrinus ligy utkají odvěcí rivalové Slavia a Sparta a bude to jejich již 267. vzájemné měření. Utkání je takřka vyprodané a zbývá několik posledních stovek lístků. Domácí v případě výhry odskočí letenským na pětibodový rozdíl, ani to by však podle kouče sešívaných Karla Jarolíma nebylo v boji o ligový primát rozhodující.

Článek

První duel v sezóně, který se hrál na Letné skončil vítězstvím hostů 2:0, o branky se postarali Pudil a Šenkeřík. Kdyby se Slavii podařilo na tento úspěch navázat, bylo by to pro ni teprve páté vítězství v novodobé historii samostatné české ligy.

Červenobílí vstupovali do jarní části sezóny s pětibodovým náskokem na městského rivala, nyní to jsou pouhé dva body. Sparta po zimní přestávce ještě neprohrála a pouze jedenkrát remizovala, kdežto Slavia už ztratila pět bodů. Psychická výhoda je přesto na straně vršovického klubu. „Je určitě lepší, že jsme v tabulce před Spartou, zvlášť, když to tak být nemuselo. Považuji za hodně důležité, že z prvního místa jdeme my,“ nechal se slyšet kouč Jarolím.

Slavia chce tři body

„Věřím v dobrou diváckou kulisu, mohl by z toho vzejít dobrý fotbal,“ tuší kouč. Oba celky budou chtít v pondělí bodovat naplno, remíza toho až tak moc neřeší. „Chceme tři body a taky tak budeme hrát,“ burcuje své svěřence trenér. "Po utkání však možná budu rád za bod, bude záležet na průběhu zápasu," je si vědom Jarolím.

Podle mnoha expertů může derby rozhodnout o titulu, sám Jarolím říká, jak je jeho zvykem, že rozhodovat se bude až po třicátém kole. „Chci se hlavně dobře připravit a udělat vše proto, abychom zápas zvládli a vylepšili si naši pozici. Je však pravdou, že toto utkání může v boji o titul hodně napovědět,“ přemýšlí nahlas lodivod červenobílých.

Proti Spartě se bude muset obejít bez několika fotbalistů základní sestavy. Jednozápasový trest za čtyři žluté karty si budou odpykávat Brabec s Blažkem. Zranění pak do hry nepustí Šmicra, Šenkeříka, Jandu a Šventa.

Zápas budou doprovázet mimořádná bezpečnostní opatření 

Na utkání jsou připravena mimořádná bezpečnostní opatření. „Slavia nepodceňuje informace o tom, že jistí jednotlivci mají v plánu demolovat strahovský stadión zřejmě pod dojmem toho, že se na Strahově hraje derby naposledy,“ informoval tiskový mluvčí Slavie Ondřej Zlámal.

V případě, že by se něco takové skutečně stalo jsou připravena rázná opatření. „Utkání by bylo přerušeno a příslušné sektory by byly vyklizeny. Až poté by hra pokračovala. Slavia věří, že zvítězí zdravý rozum a všechny souboje se odehrají pouze na trávníku,“ pokračoval Zlámal. Zároveň však dodal, že pokud se příznivci obou týmů domluví na nějaké potyčce, tak není v silách klubu tomu zabránit.

Reklama

Související témata: