Hlavní obsah

Nebudeme zalezlí vzadu, slibuje slávista Černý

PRAHA

Z kabiny fotbalistů Slavie Praha jsou před městským derby proti Spartě slyšet odhodlané hlasy. Dvoubodový náskok v čele tabulky dává sešívaným jistou psychickou výhodu. Pokud svěřenci trenéra Karla Jarolíma v pondělí vyhrají, odskočí letenským na pět bodů. Za výsledkem je bude hnát vyprodaný strahovský stadión a touha po ligovém prvenství.

Článek

Na čtvrteční tiskové konferenci byli přítomni fotbalisté Martin Latka, Jaroslav Černý a Martin Vaniak. Všichni se na utkání nesmírně těší a jdou do něho se stejným cílem. „Věříme, že vyhrajeme, a že bude dobrá divácká kulisa,“ řekl Černý, zimní posila z Českých Budějovic.

Černý ví, že proti Spartě je nečeká nic lehkého. „Bude to těžký zápas, nesmíme se nějak přemotivovat,“ nabádá své spoluhráče. „Sparta bude chtít vyhrát. Stejně tak i my. Určitě nebudeme zalezlí vzadu,“ varuje soupeře a doufá, že se divákům utkání bude líbit. Levý záložník by s vršovickým klubem také rád získal titul. „Tím, že Slavia postoupila do Ligy mistrů prolomila prokletí, které ji pronásledovalo,“ věří.

Slavia i Sparta mají kolísavou formu

Ve vítězství věří i čaroděj mezi třemi tyčemi Martin Vaniak. „Doma neprohráváme a já doufám, že to potvrdíme i v pondělí,“ přeje si gólman. Také si všiml, že letenští, stejně tak jako Slavie, trpí v jarní části ligy kolísavou formou. „Odehráli jsme výborný zápas v Ostravě a pak jsme se trápili doma s Bohemkou,“ uvedl příklad.

Podle Vaniaka se o titulu bude rozhodovat až ve 29. nebo 30. ligovém kole. „Každý může porazit každého,“ pokračoval. Připustil však, že případné vítězství by Slavii hodně pomohlo. Podobný názor má také Martin Latka: „Tento zápas nebude rozhodující.“ Třiadvacetiletý obránce bude v pondělí kapitánem za distancovaného Brabce. „Kapitánskou páskou svázaný nebudu,“ nemá obavy z přílišné nervozity.

Strach nemá ani z ofenzivní síly Sparty. V posledních utkáních se daří především Miroslavu Slepičkovi. „Nijak speciálně se na něho nepřipravujeme, ale formu určitě má. Musíme se spíše soustředit na Spartu jako na jeden celek,“ řekl na závěr Latka.

Reklama

Související témata: