Hlavní obsah

Sparta před derby: Jsme v lepší formě, uspějeme

PRAHA

Klíčový duel jara čeká fotbalisty pražské Sparty. Obhájce titulu se v pondělí představí na Strahově, kde se bude domácí Slavia v 267. derby snažit udržet tradičního rivala za svými zády. "Duel favorita nemá. Slavia je první, my jsme ale v lepší pohodě a formě. Věřím, že utkání zvládneme," řekl na páteční tiskové konferenci trenér Sparty Michal Bílek.

Článek

Ve Slavii působí několik fotbalistů, kteří oblékali dres Sparty. V lednu do vršovického klubu zamířil Martin Abraham, Spartou prošli i Daniel Pudil, Marek Jarolím a David Střihavka. "Myslím si, že Martin Abraham bude hrát. Jeho motivace proti nám může hrát roli v jeho nasazení," předpovídá nasazení ex-sparťanského záložníka Bílek.

Oba celky slibují ofenzivní taktiku, podle předpokladů zaplněný Strahov by měl vidět atraktivní duel. Zatím nejvíce gólů v historii samostatné české ligy padlo v březnu 2001, kdy se oba celky rozešly po remíze 4:4. "Derby je nejkrásnější utkání. Jiné, než proti jiným soupeřům. Zápasy proti odvěkému rivalovi jsou výjimečné, čeká nás bouřlivá atmosféra. Věřím, že jsme v lepší formě a utkání zvládneme," je optimistou letenský kouč.

Podzimní derby na Letné sparťané nezvládli a poprvé po čtrnácti letech doma se Slavií prohráli. "O titulu po derby rozhodnuto nebude. Ani v případě naší porážky," myslí si letenský kouč.

Celkově má obhájce titulu výrazně pozitivní bilanci, ze 29 zápasů prohrál jen čtyřikrát při třinácti výhrách. Slávisté navíc budou postrádat Ericha Brabce a Jana Blažka, kteří dostali v minulém kole čtvrtou žlutou kartu. "Čtvrtá karta pro Brabce Slavii oslabila, on její obranu drží," vítá oslabení soupeře Bílek.

Reklama

Související témata: