Hlavní obsah

Sivok: Rádi vidíme, když se Slavii nedaří a my jsme před ní

PRAHA

S blížícím se derby roste nejen nervozita, ale i nevraživost fanoušků obou táborů vůči ikonám soupeře. Sparťany v pondělí na trávník přivede Tomáš Sivok. Fotbalista, který se netají svoji antipatií k tradičnímu rivalovi. „Taky rádi vidíme, když se Slavii nedaří a my jsme v tabulce před ní,“ reagoval na páteční tiskové konferenci čtyřiadvacetiletý hráč na slova kouče sešívaných Jarolíma, že rád vidí sparťany na lopatkách.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Kapitán Sparty Tomáš Sivok (uprostřed) se raduje po vítězství v derby nad Slávií.

Článek

Někdejší opora Sparty se na Letnou vrátila koncem února, na půlroční hostování jej obhájci titulu uvolnilo italské Udine. Sivok přišel o podzimní derby, ve kterém Slavia na hřišti soupeře zvítězila 2:0. Nyní je připraven soupeři porážku oplatit. „Nálada je výborná. Každý cítí, že derby se blíží. Chceme vyhrát a uděláme pro to všechno,“ upozornil sparťanský kapitán, který si podobné zápasy užívá.

V dubnu 2006 popudil slávisty svými výroky po vítězném derby, od té doby je už ve svých vyjádřeních opatrnější. „Řekl jsem k tomu už dost. Lidi tu na podobná vyjádření nejsou připravení, je lepší držet pusu a krok,“ řekl novinářům v pátek Sivok. Slávistický trenér Karel Jarolím se nechal ve čtvrtek slyšet, že rád vidí sparťany na lopatkách. „Taky rádi vidíme, když se Slavii nedaří a my jsme před ní,“ vrátil úder reprezentant.

Sparťanský kapitán by byl spokojený s jakoukoliv výhrou. „Slavia má na nás dvoubodový náskok. My jsme ale silní a po třicátém kole se budeme radovat my. Derby o mistrovi nerozhodne, ať už dopadne jakýmkoliv výsledkem,“ předpovídá boj do posledního kola odchovanec jihočeského fotbalu.

Na provokace jsme připravení

Derby bývá pravidelně vyhecované, to poslední ovlivnila nedisciplinovanost Pavla Horvátha, který byl za oplácení vyloučen. „Excesům se chceme vyhnout. Na provokace soupeře jsme připraveni, k derby patří. Věřím, že jsme mentálně dostatečně silní,“ doufá Sivok.

Slávisté se letos dostali poprvé do Ligy mistrů, v zimě získali několik posil a chtějí po dvanácti letech opět slavit titul. „Slavia má kvalitní ofenzívu, na kterou jsme se připravovali. My se ale soustředíme na sebe.Po příštím kole už Slavia nemusí vést. Hlavně doufám, že my budeme první po třicátém kole,“ věří v obhajobu titulu rodák z Pelhřimova.

Reklama

Související témata: