Hlavní obsah

Olomouc - Zlín 0:1Zlín poprvé v lize zvítězil v Olomouci, výhru trefil Šmahaj

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Šmahaj 0 : 1

Fotbalisté Zlína zlomili prokletí olomouckého trávníku a gólem Davida Šmahaje v sobotu dosáhli na první ligovou výhru na Hané v historii svého čtrnáctiletého působení v nejvyšší soutěži. Hostům k výhře stačila jediná přímá rána na branku, Šmahaj ji však ve 44. minutě nádherně z velké dálky zakroutil do levého horního rohu. Olomouc předvedla další utrápený výkon bez šancí a gólů a pozice trenéra Martina Pulpita zřejmě znovu znejistěla.

Článek

Ani hra na dva klasické útočníky nevyprostila Sigmu z problémů v útočné činnosti. Kouč Pulpit poslal do základní sestavy s Hubníkem po dlouhé době i loňského nejlepšího střelce Schulmeistra, ale nefunkční ofenzivu to nevyléčilo. Začátek přitom ze strany Olomouce naprosto beznadějný nebyl. Domácí dostali soupeře do problémů dvěma akcemi z levé strany, Bajerovi však v 17. minutě volej po Schulmeistrově centru nesedl a podobně dopadl i Hubník, který o pět minut později špatně trefil Jurkičovu přihrávku.

Nezajímavý fotbal uprostřed hřiště a bez myšlenky pak už ničím nezaujal. Gólmani v první půlce neměli jediný zásah, Zlín šel do kabiny přesto s náskokem. Jediný gól do fotbalové bídy absolutně nezapadl: Šmahaj důrazným presinkem obral těsně za půlí Schulmeistra o míč a parádní bombou ho z pětatřiceti metrů poslal do levého horního rohu.

Olomouc zareagovala nasazením třetího útočníka Buena, ale totální ofenziva vydržela jen pět minut, než trenér Pulpit stáhl ze hřiště Hubníka. Domácí si mírnou převahu přesto vynutili. Zlín však strážil pokutové území bez chyb, a když už do něj po Hořavově kolmici vnikl Schulmeister, tak jeho příležitost zblokoval Zbožínek.

Na víc než platonický územní nápor se Hanáci nezmohli. Zápas sice posledních dvacet minut dohrávali jen na dva kované obránce, které doplňoval Jurkič, ale ani takový risk Hanákům štěstí nepřinesl. První ligové vítězství v Olomouci Zlín snadno uhlídal.

Sigma Olomouc - Tescoma Zlín 0:1 (0:1)
Branka: 44. Šmahaj. Rozhodčí: Makovička - Ubias, Jiřík. ŽK: Penner, Šmahaj, Vyskočil, Dujka, Malár (všichni Zlín). Diváci: 3915.
Olomouc: Drobisz - Jindřišek (46. Bueno), Hudec, Škerle, Heidenreich (72. Kazár) - Bajer, Rossi, Hořava, Jurkič - Hubník (50. Janotka), Schulmeister. Trenér: Pulpit.
Zlín: Baránek - Pazdera, Kroča, Zbožínek, Penner - Musil (80. Kraus), Elšík, Šmahaj, Malár - Vyskočil (75. Baranyai), Žůrek (63. Dujka). Trenér: Hoftych.
Zápasy 23. kola Gambrinus ligy:
Sobota:
17:00Olomouc - Zlín 0:1on-line
Branka: 44. Šmahaj.
Neděle:
10:15Žižkov - Plzeňon-line
15:00Jablonec - Moston-line
15:00České Budějovice - Bohemians 1905on-line
17:00Kladno - Liberecon-line
17:00Mladá Boleslav - Brnoon-line
20:15Teplice - Ostravaon-line
Pondělí:
17:15Slavia - Spartaon-line

Reklama

Související témata: