Hlavní obsah

Brno uspělo v Mladé Boleslavi, Teplice se rozešly smírně s Ostravou

PRAHA

Ve 23. kole Gambrinus ligy uhájily Teplice proti Ostravě třetí místo, stačila jim k tomu remíza 1:1. Klokani prohráli na hřišti Českých Budějovic 0:2 a utržili další těžkou ránu v boji o záchranu. Brno si odvezlo tři body z Mladé Boleslavi po výhře 3:1, stejným výsledkem uspěl Liberec v Kladně. Jablonec porazil Most brankou Michálka ze 40. minuty, souboj dvou Viktorek skončil na pražském Žižkově bez branek. Už v sobotu slavil Zlín premiérovou výhru v Olomouci.

Článek

Fotbalisté Teplice přivítali na Stínadlech v boji o třetí místo Baník Ostrava. První poločas patřil hostujícímu celku, který šel ve 33. minutě zaslouženě do vedení po přesné hlavičce Reného Bolfa. Ostravský stoper se prosadil po dlouhé pauze zaviněné zraněním. Po změně stran byli naopak aktivnější domácí borci. Vyrovnání přišlo také ze vzduchu, v 54. minutě se svou druhou brankou v teplickém dresu prezentoval Tomáš Jun. Severočeši tak uhájili bronzovou příčku, Ostrava je o bod zpět čtvrtá.

Souboj dvou ambiciózních týmu viděli diváci v Mladé Boleslavi, kam zavítalo páté Brno. Pro kouče Středočechů Stannera to bylo první utkání před vlastním publikem a horší začátek jej jistě nepronásledoval ani v těch nejčernějších nočních můrách. Hosté se hned po úvodním hvizdu nastěhovali před branku soupeře a Marek Střeštík z pravé strany propálil gólmana Millera.

Domácí vyrovnali zásluhou úspěšné hlavičky obránce Kopice po standardní situaci v podání Hrdličky šest minut po změně stran. Rozhodnutí přinesla 57. minuta, kdy brněnský špílmachr Polách vysunul Aleše Bestu a ten už si v zakončení věděl rady. Na konečných 3:1 z pohledu Brna upravil ranou z přímého kopu sám Polách. Hosté se ziskem tří bodů posunuli alespoň do večerního zápasu Teplic s Ostravou na čtvrté místo.

Liberec potvrdil svůj jarní vzestup vítězstvím na půdě sestupem ohroženého Kladna. O první trefu hostů se postaral Filip Dort v osmé minutě. Ten po Dočkalově pasu mezi obránce nejprve orazítkoval břevno, ale z následné dorážky hlavou se již nemýlil. Těsně před poločasem dokázal vyrovnat Pavel Bartoš, ale vedení na stranu Severočechů opět strhl zkušený Miroslav Holeňák v 62. minutě. Ve třetí minutě nastavení stanovil na konečných 3:1 pro Liberec Bořek Dočkal.

Klokani jdou ke dnu 

Poslední celek první ligy Bohemians 1905 neuspěl ani v Českých Budějovicích, které se poslední dobou postupně propadaly na chvost tabulky. Na jaře svěřenci kouče Františka Straky získali pouhé dva body, po výhře nad nejslabším celkem ligy mají další tři. Už v 27. minutě dodal klid na kopačky spoluhráčů tvrdou ranou Svátek, na konečných 2:0 po hodině hry zvýšil Vozábal.

Autor druhé branky nakonec zápas nedohrál a jen pár minut před koncem musel hřiště opustit na nosítkách. Ani to ale neměnilo na tom, že Klokani po většinu zápasu tahali za kratší konec a nedokázali si vypracovat žádnou nebezpečnou akci.

Jablonec se vzdálil sestupovému pásmu 

Třináctý Jablonec se utkal jen s o příčku hroším Mostem v přímém záchranářském souboji. Mostečtí sice měli v posledních zápasech velmi dobrou formu a uhráli sedm bodů z devíti možných, přesto v Jablonci na další body nedosáhli. Na začátku přitom měli několik šancí, ale Gedeon nestihl prudkou přihrávku před branku a střele Rilkeho chyběla razance.

Ke slovu se tak dostali domácí, především Tomáš Necid. Nejprve tváří v tvář brankáři Švengerovi přestřelil a v 38. minutě hlavičkoval vedle. Už za další dvě minuty se ale Jablonec dočkal branky, když se z otočky prosadil Tomáš Michálek. Další branka už nepadla, hostující Onyango ve velké šanci dvě minuty před koncem trefil jen brankáře Špita.

Bídnou podívanou nabídl zápas mezi Žižkovem a Plzní. Pod televizní věží vládly v tradičním nedělním dopoledním čase nepřesnosti a nedorozumění. Událostí zápasu byla jen povedená rána domácího Kušníra do břevna ve třetí minutě. Oba týmy si po devadesáti minutách spravedlivě připsaly po bodu za bezgólovou remízu 0:0.

Gambrinus liga - 23. kolo :
Sobota:
Olomouc - Zlín 0:1on-line
Branka: 44. Šmahaj.
Neděle:
Žižkov - Plzeň 0:0on-line
Jablonec - Most 1:0on-line
Branka: 40. Michálek.
České Budějovice - Bohemians 1905 2:0on-line
Branky: 28. Svátek, 60. Vozábal.
Kladno - Liberec 1:3on-line
Branky: 41. Bartoš - 8. Dort, 62. Holeňák, 90+3. Dočkal.
Mladá Boleslav - Brno 1:3on-line
Branky: 51. Kopic - 1. Střeštík, 57. Besta, 89. Polách.
Teplice - Ostrava 1:1on-line
Branky: 54. Jun - 33. Bolf.
Pondělí:
Slavia - Spartaon-line

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články