Hlavní obsah

Jablonec - Most 1:0V duelu ohrožených Jablonec porazil Most a přiblížil si záchranu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Michálek 1 : 0

JABLONEC

Fotbalisté Jablonce si znovu přiblížili prvoligovou záchranu. V souboji dvou ohrožených týmů porazili 1:0 Most a sestupovým příčkám se vzdálili už na šest bodů. Vítěznou brankou vstřelil těsně před přestávkou Michálek.

Článek

Domácí byli v úvodu zápasu aktivnější a první nebezpečnou šanci musel jablonecký odchovanec mezi tyčemi Švenger hasit už v sedmé 7. minutě, kdy pod břevno zamířil centrovaný míč Hlouška. Jenže to bylo ze strany domácích na dlouhé minuty vše - míč jím z kopaček příliš odskakoval, Jablonečtí nedokázali přelstít obranný val Mostu. Hosté se snažili využívat skulinky zejména na levé straně obrany, ale Pešír ani Rilke centrem do šestnáctky spoluhráče najít nedokázali.

Jablonec po desetiminutovém útlumu zahrozil znovu ve 25. minutě: Straka krásně uvolnil Necida, který se z úhlu řítil na branku, ale místo vhodně přihrávky na Michálka zvolil tvrdou střelu a netrefil branku. Vzápětí měl šanci Hloušek, ale nejprve dlouho váhal se zakončením, až mu míč ukopl obránce. Rozhodující okamžik zápasu přinesla 40. minuta, kdy v šestnáctce Straka vybídl ke skórování Michálka a jeho střela ke vzdálenější tyči přinesla domácím vedení.

Po změně stran chtěl Jablonec zvýraznit svůj náskok, ale Most se bez boje vzdát nechtěl, a tak diváci viděli svižný a rušný fotbal. Jablonec měl několik náznaků šancí, ale v 53. minutě mohl inkasovat, když se do šance dostal střídají Onyango, jehož střelu zablokoval jeden z obránců Jablonce. V 59. minutě se na Švengera řítil Michálek, který chtěl propálit Švengera, ale ten jeho bombu stačil reflexivně nohou vykopnout.

Následně trenér hostů posílil ofenzivu Simpsonem, ale Jablonec aktivnější hosty do zakončení nepustil. Domácí diváci se tak strachovali o tři body až do konce a v závěru se jen bránili, zatrnulo jim především po ráně Simpsona, kterou dvě minuty před koncem vyrazil brankář Špit.

Jablonec - Most 1:0 (1:0)
Branka: 40. Michálek. Rozhodčí: Královec, Filípek, Ondo. ŽK: Straka, Homola - Webster, Pešír. Trubila. Diváků: 4122.
FK Jablonec: Špit - Zábojník, Homola, Huber, Hamouz - Michálek (81. Baranek), Žofčák, Eliáš, Hloušek (70. Klapka)- Necid, Straka (90. Fukal). Trenér: Komňacký.
SIAD Most: Švenger - Prášil, Webster, Johana (52. Onyango), Procházka - Bognanov (65. Simpson), Gedeon, Škoda, Trubila - Rilke, Pešír. Trenér: Žák.

Reklama

Související témata: