Hlavní obsah

Kladno - Liberec 1:3Liberec ani posedmé na jaře neprohrál, z Kladna si veze tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Dort 0 : 1
43. Bartoš 1 : 1
62. Holeňák 1 : 2
90. Dočkal 1 : 3

KLADNO

Fotbalisté Slovanu Liberec uspěli ve 23. kole české nejvyšší fotbalové soutěže na hřišti zachraňujícího se Kladna a vyhráli 3:1. Za tři body může severočeský tým vděčit hlavně brankáři Zdeňku Zlámalovi, který vychytal několik gólových příležitostí Kladna. Domácí překvapivě přehráli Liberec hlavně v první půli, ale i vinou spálených šancí nedali Kladenští soupeři více jak jeden gól. O branky hostů se postarali Bartoš, Holeňák a Dočkal.

Článek

Již v 7. minutě utkání dal o sobě vědět chorvatský ostrostřelec v libereckém dresu Andrej Kerić. Ten zpoza vápna zatočil střelu levačkou jen kousek od spojnice domácí brány. O minutu později se do osamoceného výpadu vydal hostující technik Filip Dort. Chytrý přehoz přes brankáře Pavlíka skončil ještě na břevně kladenské brány, ovšem dorážka od stejného hráče už znamenala první gól zápasu.

O chvíli později vyzkoušel pozornost libereckého brankáře Zlámala domácí Brunclík. Hostující gólman musel míč krotit nadvakrát. Ve 21. minutě zahrozilo Kladno znovu, k přetaženému centru se dostal Michal Zachariáš, Zlámal jeho střelu ztlumil, ovšem byl to až liberecký stoper Košťál, který kutálející se míč do brány odkopl do bezpečí.

Po odehrané půlhodině dostali domácí fotbalisté Liberec pod tlak, nejvíce si o vyrovnání říkala akce Cigánka s Brunclíkem, na jejímž konci druhý jmenovaný nedokázal dorážku přetavit ve vyrovnávací gól. Ve 37. minutě kladenský Szabo náramně do vápna vysunul opět Cigánka, který tváří v tvář Zlámalovi neuspěl.

O minutu později se do zakončení dral znovu domácí Brunclík, ani jeho pokus ale gólem neskončil. Kladenští se dočkali až v minutě 43., Szabo centroval do vápna, kde si nejlépe vyskočil Pavel Bartoš a do šaten vyrovnal na 1:1.

Jak skončila první půle, tak začala druhá. Domácí si vytvořili v prvních deseti minutách další tři gólové příležitosti. Šance Kroupy a Killara brankami ovšem neskončily. V 58. minutě byl před pokutovým územím Kladna stažen k zemi Kerić, Dort ale z následné standardky neuspěl. To se ovšem nedá říci o náběhu Miroslava Holeňáka do vápna Kladna, který po třech minutách pobytu na hřišti zužitkoval centr Tomáše Janů z levé strany a vstřelil gól na 2:1 pro hosty.

Ve třetí minutě nastavení se k balónu dostal hostující Bořek Dočkal, obešel si obránce a mezi nohama brankáře Pavlíka poslal do kladenské branky závěrečný gól na 1:3.

SK Kladno - FC Slovan Liberec 1:3 (1:1)
Branky: 43. Bartoš - 8. Dort, 63. Holeňák, 90. Dočkal. ŽK: Krob, Zachariáš - Dočkal. Rozhodčí: Kocián, Zlámal, Pokorný. Diváci: 2043.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Killar, Gross, Krob - Zachariáš (89. Zoubele), Szabo, Hochmeister, Brunclík (76. Semerák), Cigánek (63. Jablonský) - Kroupa.
Liberec: Zlámal - Šinglár, Polák, Košťál, Janů - Gecov (78. Hudson), Dort (60. Holeňák), Bílek, Dočkal - Nezmar (82. Smetana), Kerić.

Reklama

Související témata: