Hlavní obsah

Mladá Boleslav se doma neprobrala ani proti Brnu a opět prohrála

Fotbalisté Mladé Boleslavi podlehli Brnu 1:3 a jenom potvrdili, že jsou letos v domácím prostředí nejhorším týmem. Boleslav od začátku s Brnem ztrácela: už v první minutě se totiž trefil hostující záložník Střeštík, na jehož trefu sice dokázal odpovědět po poločase Kopic, ale Brňané nakonec důležitou výhru odvezli po trefách Besty s Poláchem. Bodově se hosté dotáhli na třetí Teplice, ale ty mají k dobru večerní bitvu s Ostravou.

Článek

Boleslav se doma poprvé pod vedením kouče Karla Stannera toužila vytáhnout a sejmout ze sebe nálepku týmu, z něhož na vlastním hřišti už nejde strach. Středočeši jen těžko mohli zápas začít horším způsobem: už po 24 vteřinách nechal domácí stoper Rolko v pokutovém území až příliš mnoho prostoru Střeštíkovi a novopečený reprezentant chytrým obstřelem zařídil brněnské vedení. Střeštíkova blesková trefa byla nejrychlejším ligovým zásahem letošní sezóny a zařadila se na páté místo v historické tabulce za rychlé trefy Lokvence, Lustrinelliho, Metelky a Krause.

Boleslav zapadla do zmaru nevýrazných letošních výkonů a její sterilní ofenzíva pro Brno, které z posledních dvou zápasů získalo jediný bod, nebyla žádným nebezpečím. Naopak hosté mohli po dvaceti minutách vést už o dvě branky, jenže Besta po chybném vyběhnutí gólmana Millera zamířil těsně vedle.

Chvílemi nezáživnou partii oživil nevídaně brněnský kouč Uličný, když hlasitě nabádal své hráče Pavlíka a Střeštíka, ať nesimulují. Tím možná oslovil i Květu Jeriovou-Peckovou, která jako předsedkyně českého klubu fair-play nedělní zápas sledovala, protože před zápasem domácímu záložníkovi Kalinovi předala cenu za loňské gesto na hřišti Bohemians.

Domácím fandům však nebylo veselo při pohledu na hru jejich oblíbenců. Ti se až před koncem poločasu začali dostávat na dostřel, ale jejich koncovka byla i proti stále pasivnějšímu Brnu žalostná. Při premiéře v základní sestavě se tvrdou střelou neprosadil Gruzínec Ganugrava, také střela Kopice prolétla kolem tyče.

Kopic dal Boleslavským naději na zisk bodů

Kopic se však po poločase své velké chvíle dočkal a naladil alespoň na chvíli domácí tým na optimistickou notu. V 51. minutě si naskočil na Hrdličkův trestný kop a zblízka hlavou srovnal.

Jeho tým se však z vyrovnání netěšil dlouho. Za šest minut se obrana doširoka rozevřela před Poláchem, jenž uličkou vysunul Bestu a ten křížnou střelou vrátil Brnu vedení a oslavil tak návrat do sestavy po dvouzápasové pauze zaviněné zraněním.

Otřesení Středočeši na nepříznivý vývoj vůbec nebyli schopní reagovat, nepomohlo ani to, že ve snaze o získání alespoň jediného bodu operovali na hřišti se čtyřmi hrotovými hráči.

S Holubovou střelou si ale poradil brankář Lejsal a pokus o závěrečný nápor také vyšuměl do ztracena. Navíc zkázu domácích minutu před vypršením normální hrací doby zpečetil brněnský špílmachr Polách. Ten se postavil k trestnému kopu a precizní ranou dal pojistku na premiérové brněnské vítězství na boleslavské půdě, které drží vítěze ve hře o pohárové příčky.

FK Mladá Boleslav - 1. FC Brno 1:3 (0:1)
Branky: 51. Kopic - 1. Střeštík, 57. Besta, 89. Polách. Rozhodčí: Příhoda - Mencl, Hojsík. ŽK: Kopic, Hodúr - Pavlík, Polách, Švejnoha, Baláž. Diváci: 4380.
Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Rolko, Kopic - Kysela, Hodúr, Hrdlička (67. Mendy), Ganugrava (46. Ditrich) - Holub, Mašek (75. Sedláček). Trenér: Stanner.
Brno: Lejsal - Švejnoha, Trousil, Pavlík, Siegl - Kubáň, Mareček, Polách (90. Večeřa), Střeštík (70. Živný) - Besta, Došek (78. Baláž). Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata: