Hlavní obsah

Teplice - Ostrava 1:1Teplice uhájily proti Ostravě třetí místo v zápase plném fotbalové krásy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Bolf 0 : 1
53. Jun 1 : 1

TEPLICE

Přímý souboj o třetí místo v Gambrinus lize viděla v neděli večer teplická Stínadla. Na půdu třetího celku nejvyšší fotbalové soutěže totiž přijel bojovat ostravský Baník. Skóre otevřel v prvním poločase svou 20. trefou v české lize hostující René Bolf, na konečných 1:1 vyrovnával v 54. minutě také hlavou Tomáš Jun. Severočeši tak i po 23. kole uhájili bronzovou pozici, Ostrava je se ztrátou jednoho bodu čtvrtá.

Článek

První závar měli na svědomí v sedmé minutě ostravští fotbalisté, ale ani nejlépe postavený Rajtoral svůj projektil skrz hradbu těl nepropálil. Vzápětí se ocitl na penaltovém puntíku osamocený střelec dvou gólů z minulého kola proti Žižkovu Václav Svěrkoš, ani on ale domácího brankáře nedokázal ohrozit. Ve 12. minutě našel centrem ze standardní situace Otepka za obranou zapomenutého Mageru, ale tomu se při těžkém zakončení levou nohou dařilo stejně, jako předtím jeho spoluhráčům.

Největší šanci aktivního Baníku v úvodu utkání měl v končící 16. minutě kapitán Marek. Ten si seběhl až na malé vápno, kde zakončoval přízemní centr Řezníka z pravé strany jen do padajícího brankáře Slavíka. Na druhé straně vystrčili růžky i domácí, když Jun hlavičkoval nekrytý těsně vedle tyče Vaškovy svatyně. Do další vyložené šance se ve vápně rychlou kličkou uvolnil špílmachr Ostravy Rudolf Otepka, ale jeho střelu stačil na poslední chvíli zablokovat Antonín Rosa.

To, co dlouho viselo ve vzduchu, z něj přišlo ve 33. minutě. Po rohovém kopu Otepky se nejvýše dostal René Bolf a přesnou hlavičkou poslal hostující celek do vedení. Vyrovnáno bylo v 54. minutě. Smejkal dokázal vyslat mezi dvěma protihráči přesný centr z pravé strany a osamocený Tomáš Jun neměl problém s tím uklidit míč hlavou přesně k tyči. Pro bývalého sparťana to byl druhý přesný zásah ve žluto-modrých barvách.

V závěru zvonily tyče

Vzápětí si domácí Jakub Mareš bravurně pohrál se třemi protihráči a Vašek měl s jeho tvrdou střelou plné ruce práce. Následně svedli souboj jeden na jednoho Jun s Bolfem. Ostravský obránce sice dokázal dravého útočníka zastavit, ale nešikovným zákrokem na zemi k němu balón opět posunul. Ten se pak po udělení potřebné energie od kopačky teplického forvarda vznesl vysoko nad hostující branku.

Domácí borci se nechtěli smířit s nerozhodným stavem a neustále se tlačili před Vaškovu branku. Mohli ale paradoxně inkasovat po kontroverzní situaci ze 75. minuty. Vysoký míč do vápna Teplic sledoval s brankářem Slavíkem ostravský Bystroň, který v tvrdém souboji uspěl a jeho gólové radosti zabránila až teč jednoho z bránících hráčů. Z následného rohového kopu se Slavík vytáhl proti nebezpečné hlavičce Magery.

Strhnout vedení na svou stranu mohly v 79. minutě oba týmy. Nejprve Mičolovo pěkné vysunutí Marka mezi obránci zastavila pravá tyč teplické branky, na druhé straně se stejně vedlo při opakovaném pokusu Smejkalovi. Zápas, který přinesl velmi pěknou fotbalovou podívanou, další gól nepřinesl a Teplice tak uhájily bronzovou pozici, na níž mají na Ostravu jednobodový náskok.

FK Teplice - Baník Ostrava 1:1 (0:1)
Branky: 54. Jun - 33. Bolf. Rozhodčí: Mikel - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Doležal - Magera, Svěrkoš.
Teplice: Slavík - Vidlička, Lukáš, Rosa, Merzič - Mareš, Klein, Doležal, Verbíř (85. Štohanzl) - Smejkal, Jun. Trenér: Rada.
Ostrava: Vašek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Čoupek - Rajtoral (66. Mičola), Marek, Bystroň, Otepka (90. Lukeš) - Magera, Svěrkoš. Trenér: Večeřa.
Gambrinus liga - 23. kolo :
Sobota:
Olomouc - Zlín 0:1on-line
Branka: 44. Šmahaj.
Neděle:
Žižkov - Plzeň 0:0on-line
Jablonec - Most 1:0on-line
Branka: 40. Michálek.
České Budějovice - Bohemians 1905 2:0on-line
Branky: 28. Svátek, 60. Vozábal.
Kladno - Liberec 1:3on-line
Branky: 41. Bartoš - 8. Dort, 62. Holeňák, 90+3. Dočkal.
Mladá Boleslav - Brno 1:3on-line
Branky: 51. Kopic - 1. Střeštík, 57. Besta, 89. Polách.
Teplice - Ostrava 1:1on-line
Branky: 54. Jun - 33. Bolf.
Pondělí:
Slavia - Spartaon-line

Reklama

Související témata: