Hlavní obsah

Busta ven, křičeli fanoušci Bohemians z kotle

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Od 70. minuty se ze sektoru fanoušků Bohemians, kterých na jich Čech dorazilo asi pět set, ozývalo hlasité skandování „Busta ven“. Zřejmě už jim došla trpělivost, navíc nedělní výkon pražského týmu byl suverénně nejhorší na jaře. Nic jiného než prohru si Klokani nezasloužili.

Foto: www.fc-bohemians.cz

Zbyněk Busta

Článek

„Já fanoušky plně chápu. Odjakživa jsem byl velký příznivec Bohemky a před lety jsem taky těžce nesl pád mužstva pod trenérem Uhrinem. Samozřejmě jsem to skandování slyšel. Není to příjemné, ale lidem rozumím,“ prohlásil Zbyněk Busta.

„To není v trenérovi. Na hřišti jsme od toho, abychom se za Bohemku rvali. Ale místo toho jsme totálně propadli,“ nechápal Jan Rezek. „Chci to vzít i na sebe, hrál jsem hrozně,“ šokoval suverénně nejlepší hráč Bohemians v zápase.

Na Bustovi bylo vidět, že ho nezdar hodně vzal. Dobře věděl, že jeho mužstvo na budějovické půdě totálně selhalo. „Chyběla tam agresivita, pohyb, důraz. Prostě věci, které nás vždycky zdobily. Zatímco předchozích šest kol jsme mohli odcházet ze hřiště se vztyčenou hlavou, tentokrát rozhodně ne. Bylo to hodně špatné,“ řekl kouč.

Uvědomuje si, že bodový půst na jihu Čech může jeho svěřencům zkomplikovat vytouženou záchranu. „Ale zatím bych nerad spekuloval. Uvidíme, co bude za týden. Jsem opravdu vyděšený z našeho herního projevu. Nechápu, jak jsme soupeři mohli dát tak lacino body,“ kroutil hlavou.

Prospali první poločas

„Je fakt, že hlavně první půli jsme neskutečným způsobem prospali,“ přidal Rezek. „Po přestávce jsme trošku začali hrát, co jsme chtěli, ale druhý gól nás zlomil.“

Rezek věří, že příští týden Bohemka v klíčovém duelu porazí Kladno. „Nebudeme hrát na krásu, ale pokusíme se to nějak ukopat. Určitě je v našich silách nad Kladnem vyhrát. Musí to být z naší strany úplně jiný zápas, protože tak jako v Českých Budějovicích se o záchranu hrát nedá,“ tvrdil ofenzívní záložník Bohemians, který stále nepropadá panice.

„Ve hře je pořád jedenadvacet prvoligových bodů, ale konečně už musíme vyhrát,“ dodal Rezek.

Reklama

Související témata: