Hlavní obsah

Baníku nehrozí postih za Řezníkův start v Teplicích

Baníku Ostrava nehrozí žádný postih za to, že jeho obránce Radim Řezník nastoupil k nedělnímu ligovému zápasu v Teplicích, přestože se kvůli nemoci omluvil ze středečního přípravného utkání reprezentační jednadvacítky ve Francii.

Článek

Vedení jednadvacítky totiž talentovaného fotbalistu uvolnilo ze srazu z vlastní vůle a neuplatňovalo omezení, aby hráč pět dní po akci reprezentace nemohl nastoupit za svůj klub. V opačném případě mohlo dojít až k tomu, že by nedělní duel Baníku v Teplicích mohl být zkontumován v neprospěch Ostravy.

Krajní varianta ale nenastala, vedení ostravského klubu se prý už před nedělním duelem u šéfa profesionálního fotbalu Iva Lubase ujistilo, že Řezník může nastoupit. Tepličtí po utkání, které skončilo remízou 1:1, sice do zápisu uvedli námitku proti Řezníkově nasazení, ale svaz ji v pondělí smetl ze stolu. "Tohle není žádná kauza, Řezník žádné omezení neměl a ligu hrát mohl," řekl K Lubas.

Řezník se proti zájmům reprezentace neprovinil

Řezník se prý nijak proti zájmům reprezentace neprovinil. Ani sám hráč necítí, že by postupoval proti zájmům jednadvacítky. "Normálně jsem jel na sraz, ale ve vlaku se mi udělalo hodně špatně. Měl jsem zimnici, teplotu a začal zvracet. Když jsem přijel do Prahy, tak mě prohlédl reprezentační lékař a poslal mě zpět do Ostravy s tím, že proti Francii hrát nemůžu," uvedl v rozhovoru Řezník, který se během týdne z virózy vykřesal a v neděli tak mohl nastoupit.

"Sám Řezník ukázal dobrou vůli, chtěl za jednadvacítku hrát. Na sraz navíc přijel, nechal se vyšetřit lékařem reprezentace. Něco jiného by bylo, kdyby na sraz vůbec nedorazil, to by už byl problém," řekl Lubas. "Takhle na tom nevidíme nic divného. Prostě měl třídenní virózu a dostal se z ní. Bylo by nesmyslné teď požadovat, aby v neděli nemohl hrát ligu," podotkl Lubas.

Baník považuje námitky Teplic za úsměvné a bezpředmětné. "Celá záležitost byla od prvopočátku konzultována jak s vedením svazu, tak trenérem a lékařem reprezentační jednadvacítky. U pana Lubase jsme ještě těsně před utkáním ověřovali, zda hráč může bez rizika nějakého postihu vůči našemu klubu nastoupit a dostalo se nám ujištění, že ano," řekl mluvčí ostravského celku Igor Bruzl.

Reklama

Související témata: