Hlavní obsah

Jarolím: Stupidní vyloučení Kalivody nechápu

PRAHA

Dramatický boj a pyrotechnickou válku fanouškovských táborů viděli diváci v pondělním derby. Slavia se rozešla se Spartou po remíze 1:1, zápas ovlivnila červená karta pro střelce gólu domácích Kalivodu. Slávistický záložník svlékl v 59. minutě na oslavu dres a po druhé žluté kartě musel do kabiny. „Chtěli jsme hrát disciplinovaně. A pak se dopustíme takovéhle stupidní věci,“ nebral si bezprostředně po zápase servítky trenér sešívaných Karel Jarolím.

Článek

Potrestaný Kalivoda šel do kabiny zkroušený, dobře si svůj prohřešek uvědomoval. „Nechápu to. Když Kalivoda věděl, že má žlutou kartu,“ kroutil hlavou v pozápasovém rozhovoru pro Českou televizi Jarolím. „Z tohohle pohledu jsem zklamaný,“ dodal slávistický kouč.

S bodem byl spokojený trenér Sparty Michal Bílek. „Prohrávali jsme a vyrovnali, tak je výsledek v pořádku. Byli jsme lepším mužstvem, vytvořili jsme si několik šancí. Hráčům mám máloco vytknout. Bod je cenný,“ řekl Bílek.

Sparťané mohli v závěru v přesilovce vstřelit vítězný gól, i pro výtržnosti fanoušků nestihli v rozkouskovaném nastavení rozhodnout. „Po vyloučení se soupeř už soustředil na defenzívu,“ zhodnotil závěr Bílek. Řádění fanoušků nepotěšilo ani Tomáše Sivoka. “Zápasu to nepřidalo. Nepodařilo se nám pak vyvinout větší tlak. Konec jsme nezvládli, je to škoda,“ nechal se slyšet kapitán Sparty.

Derby nenapovědělo, kdo se bude po 30. kole radovat z mistrovského titulu. "Mám z utkání velmi dobrý pocit, Slavia stále vede o dva body. Naše hra je kvalitní a věřím mužstvu, že titul získáme," doufal Bílek. "Musíme se připravovat na další utkání v Plzni. Věřím tomu, že náskok uhájíme," kontroval Jarolím.

Reklama