Hlavní obsah

Kadlec: Gólem jsem odčinil chybu při brance soupeře

Radek MalinaSport.czPrávo

U obou gólů byl v pondělním derby obránce pražské Sparty Michal Kadlec. Reprezentační obránce nejprve nepokryl slávistu Kalivodu, který otevřel skóre, a poté úspěšnou hlavičkou zařídil dělbu bodů. „Jsem rád, že jsem gólem odčinil svoji předchozí chybu při brance soupeře,“ říkal fotbalista po zápase.

Článek

Při pondělním derby jste sehrál hlavní roli. Nejprve jste neubránil Kalivodu při brance Slavie, pak jste hlavou vyrovnal. S jakými pocity budete na utkání vzpomínat?

Jsem rád, že jsem gólem odčinil svoji předchozí chybu při brance soupeře. Z pravé strany prošel Belaid a poslal do velkého vápna centr. Chtěl jsem ho levačkou odkopnout. Daniel Kolář na mě v poslední chvíli křičel, že má protihráče za zády. Předskočil mě. Inkasovaný gól jde na moji hlavu.

Zdálo se, že situace při rohu před vyrovnávací brankou pro vás byla hodně snadná?

Šli jsme každý do svého prostoru. Balón jsem dostal ideálně. Soustředil jsem, abych trefil branku. Moc jsem chtěl tu svoji chybu napravit. Mrzela mě.

Pomohlo Spartě hodně vyloučení Kalivody?

Těžko hodnotit. Já v první chvíli jen zpytoval svědomí a nevnímal jsem, že on si sundal dres. Po jeho odchodu jsme měli dobré šance, jenže jsme je měli řešit lépe. S ohledem na průběh je i bod dobrý. Sice máme horší vzájemný zápas, ale v titul dál věříme.

Reklama

Související témata: