Hlavní obsah

Vaniak: Nikdy nevíte, kdo na vás může skočit

PRAHA

Fotbalové derby s pořadovým číslem 267 vítěze nemělo. Do vedení se dostala Slavia zásluhou Davida Kalivody, jenž byl v zápětí za sundání dresu při oslavě branky po druhé žluté kartě vyloučen. Vyrovnávací branku vstřelil Michal Kadlec. Zápas provázely výtržnosti diváků, které vnímal i gólman Slavie Martin Vaniak. "Je to nepříjemné, potom okolo vás proběhne borec s rohovým praporkem," vyprávěl domácí brankář po derby.

Článek

„Jeli jsme sem neprohrát,“ řekl po utkání střelec jediného gólu Sparty Michal Kadlec a pokračoval: „Podle toho, jak se utkání vyvíjelo, nemůžeme být s bodem spokojeni.“ Rozdíl, který oba týmy před derby dělil, zůstává stále dvoubodový. „Do konce ligy je ještě hodně zápasů, uděláme maximum pro, abychom po 30. kole na čele stáli my,“ doufá Kadlec.

Při rozhovoru s novináři nebyl nadšený ani kapitán hostujícího týmu Tomáš Sivok. „Na to, že jsme hráli poslední půlhodinu proti deseti, si myslím, že jsme nevyvinuli takový tlak,“ posteskl si. Důležité pro Spartu však bylo, že Slavia neodskočila na pět bodů. „Tento výsledek nás drží pořád ve hře o titul a vše je stále otevřené,“ je si vědom hráč italského Udine, který je na Letné na hostování.

Kapitán sešívaných Martin Latka byl s bodem po zápase spokojen. „Jestli je to zisk se uvidí až po konci ligy. Ale za dané situace, kdy jsme hráli v deseti, to zisk asi je,“ poznamenal. Mrzelo ho, že on a jeho spoluhráči nedokázali nadějný výsledek udržet. „Gól jsme dostali lacině. Kdyby to byla akce z přečíslení, tak by to ještě šlo. Ale dostat gól z rohu je škoda,“ litoval Latka.

Brankář červenobílých Martin Vaniak byl stejně jako Latka za bod rád. „Remizovali jsme, přestože jsme 1:0 vedli, ale já jsem spokojený,“ nechal se slyšet. Podle Vaniaka utkání hodně ovlivnilo nešťastné vyloučení Davida Kalivody a potom i to, co se dělo na hřišti. „Ta sedmi nebo desetiminutová přestávka nikomu neprospěla,“ postěžoval si na chování některých fanoušků.

„Vnímáte vlastně jenom ten hluk, ale nedíváte se dozadu, protože soupeř do vás buší,“ popisoval atmosféru během střetnutí. „Je to nepříjemné, potom vidíte jak okolo vás proběhne jeden borec s rohovým praporkem… Nikdy nevíte, kdo na vás může naskočit,“ řekl s úsměvem.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články