Hlavní obsah

O osudu trenéra Busty v Bohemians 1905 se rozhodne ve středu

Situace ohledně trenérského postu u fotbalistů Bohemians 1905 stále zůstává neprůhledná. Koučem sice je i nadále Zbyněk Busta, ale není vyloučeno, že ve středu už toto tvrzení nebude platit. Trenér totiž v pondělí nabídl vedení klubu rezignaci a obě strany stále řeší, jak nynější kritickou situaci v Dolíčku zklidnit. Podle ředitele klubu Lukáše Přibyla se definitivní řešení najde ve středu.

Foto: www.fc-bohemians.cz

Trenér Bohemians 1905 Zbyněk Busta

Článek

Busta se dostal s týmem do krize po nedělní prohře v Českých Budějovicích, v němž jeho svěřenci po odevzdaném výkonu prohráli 0:2. Na konci utkání jindy věrní fanoušci žádali jeho odchod od mužstva a kouč na tiskové konferenci připustil, že jejich postoj jako fanoušek chápe. V pondělí už byl rozhodnutý od mužstva odejít, psychicky prý současné postavení mužstva na sestupové pozici snáší velmi těžce.

K definitivnímu rozhodnutí se chystali vršovičtí funkcionáři v úterý, ale nakonec ani po několika schůzkách není Bustův osud stále zcela jednoznačný. "Ve hře je několik variant, ale nechci předbíhat. Trenérem týmu je stále pan Busta," uvedl Přibyl.

Oficiální vyjádření klubu sice moc nenapověděla, ale podle zákulisí se čeká jen na to, zda Busta bude ochoten pokračovat; klub na jeho odchodu velký zájem nemá. V týmu podle všeho ale není ideální pohoda a změna na trenérském postu by mohla jednou z variant jak sedm kol před koncem výkony mužstva zvednout.

Bohemians na jaře ještě nezvítězili

Není vyloučeno, že v případě Bustova odstoupení by se týmu ujali dosavadní asistenti Václav Hradecký a Michal Zach, který v úvodu sezóny jako hlavní kouč vedl Slovan Liberec.

V případě rezignace by jednačtyřicetiletý Busta odešel od týmu po pouhých sedmi prvoligových zápasech, v nichž mohl být veden jako hlavní kouč. Tým sice vedl i na podzim, ale oficiálním šéfem lavičky byl jeho kolega Václav Hradecký, neboť Busta neměl nejvyšší trenérskou licenci. Pro jaro už dostal od svazu výjimku, protože se přihlásil na její studium, ovšem jeho svěřenci nevyhráli po zimní pauze ani jeden zápas.

Bustovi nelze upřít, že stojí za vzestupem klubu, kterému ještě před několika lety hrozil zánik. S mladými hráči, z nichž některé piplal od žákovských let a k nimž časem přibývali zkušení fotbalisté se vztahem k zelenobílým barvám, se tým probojoval až do první ligy a vršovický Dolíček po letech znovu zažíval opojné období vyprodaného stadiónu. Na nejvyšší soutěž však "klokaní" kádr zatím nestačí, propadl se až na ligové dno a jeho naděje na záchranu nejsou příliš vysoké.

Reklama