Hlavní obsah

Busta zůstává trenérem fotbalistů Bohemians 1905

PRAHA

Trenérem fotbalistů Bohemians 1905 zůstává Zbyněk Busta. Vedení klubu k tomu dospělo po třídenních diskuzích, během kterých kouč oznámil, že Busta povede mužstvo i v dalších zápasech.

Foto: www.fc-bohemians.cz

Trenér Bohemians 1905 Zbyněk Busta

Článek

Přibyl věří, že toto rozhodnutí přispěje už k důležité nedělní výhře nad Kladnem. "Po dlouhé sérii jednání jsme dospěli k tomuto závěru. Čeká nás klíčový zápas s Kladnem, na který se chceme maximálně koncentrovat. Věříme, že současný realizační tým společně s hráči a fanoušky dovedou Bohemku ke třem bodům, které udrží naděje na záchranu," prohlásil Přibyl na klubovém webu.

Obě strany potvrdily, že Busta po utkání v Českých Budějovicích nabídl rezignaci. "Byl jsem velmi zklamán z našeho výkonu, který byl opravdu špatný. Chci pomoci klubu, proto jsme přemýšleli o všech variantách. V úterý jsme dlouho jednali a jsem teď připraven poprat společně s ostatními o záchranu," prohlásil ve středu trenér, který oficiálně vede mužstvo teprve od začátku jara.

Koučoval ho sice i na podzim, ale oficiálním šéfem lavičky byl jeho kolega Václav Hradecký, neboť Busta neměl nejvyšší trenérskou licenci. Pro jaro už dostal od svazu výjimku, protože se přihlásil na její studium, ovšem jeho svěřenci nevyhráli ani jeden zápas.

Busta stojí za vzestupem pražského klubu, kterému hrozil zánik, mužstvo přivedl z třetí do první ligy. V současné době je ale tým na posledním místě tabulky, do konce soutěže zbývá sedm kol.

Reklama