Hlavní obsah

Sparta porazila Budějovice a je opět první, ostravský Svěrkoš je v čele kanonýrů

PRAHA

Fotbalisté pražské Sparty nezaváhali v sobotním utkání 24. kola Gambrinus ligy a po výhře 1:0 nad Českými Budějovicemi jsou znovu na prvním místě tabulky. Přeskočit je může Slavie, pokud zvládne pondělní dohrávku v Plzni. Sobotní program odstartovala výhra Mladé Boleslavi v Liberci 2:1, ve večerním duelu porazil ostravský Baník 3:0 Jablonec. Dvě branky si připsal Václav Svěrkoš a vyhoupl se tak do čela ligových kanonýrů.

Článek

O výhře Sparty rozhodl gól Pavla Horvátha, který nastoupil v lize k 250. utkání. Akci odstartovala kombinace střídajícího Doška se Slepičkou, Matušovič našel Horvátha a ten se trefil pod břevno. Zkušený domácí záložník navíc už před koncem poločasu nastřelil po samostatném průniku tyč. Jihočeši čekají na výhru na Letné patnáct let.

Šestý Liberec přivítal Mladou Boleslav a chtěl prodloužit úspěšnou sérii, Severočeši v jarní části soutěže do soboty neprohráli. Ligové utkání s pořadovým číslem 250 moc slavit nebude domácí bek Janů, Liberec totiž se Středočechy prohrál 1:2.

Hosty poslal do vedení už v 10. minutě hlavou Jakub Řezníček, devět minut před koncem vyrovnal kanonýr Andrej Kerić, jehož v týdnu trápila viróza. V předposlední minutě rozhodl o vítězství Mladé Boleslavi Ivo Táborský, jenž střelou z voleje propálil Zlámala.

Baník už je třetí, Svěrkoš vévodí kanonýrům

Ostravský Baník přivítal na svém hřišti Jablonec vedený Františkem Komňackým, který na lavičce Baníku vybojoval zatím poslední ostravský titul. Favorit se proti Severočechům v první půli trápil, v té druhé ale dokázal skórovat hned třikrát. Skóre otevřel svým premiérovým gólem v lize Neuwirth, další dvě trefy přidal kanonýr Svěrkoš, který tak už v letošním ročníku nasbíral jedenáct branek a probojoval se do čela tabulky střelců. Baník po zásluze vyhrál 3:0 a v tabulce se posunul před Teplice na třetí místo.

Žižkov chtěl ve Zlíně potvrdit dobrou jarní formu, s místní Tescomou ale nakonec jen remizoval 0:0. Oba týmy se soustředily především na pozornou defenzivu, a tak se mnoho šancí neurodilo. Po půlhodině hry musel přesto vykopávat z prázdné zlínské branky míč Zúbek. Blízko rozhodujícímu gólu byl v 81. minutě žižkovský Kalod, zcela sám před brankářem ale nedokázal zamířit mezi tři tyče.

V neděli 24. kolo pokračuje zápasy Brno - Most, Teplice - Olomouc a Bohemians 1905 - Kladno, v pondělí program uzavře duel Plzeň - Slavia.

Program 24. kola Gambrinus ligy:
Sobota:
Liberec - Mladá Boleslav 1:2 (0:1)on-line
Branky: 81. Kerić - 10. Řezníček, 89. Táborský.
Sparta - České Budějovice 1:0 (0:0)on-line
Branka: 55. Horváth
Zlín - Viktoria Žižkov 0:0on-line
Ostrava - Jablonec 3:0 (0:0)on-line
Branky: 49. Neuwirth, 59. a 72. Svěrkoš
Neděle:
17:00Brno - Moston-line
17:00Teplice - Olomoucon-line
20:15Bohemians 1905 - Kladnoon-line
Pondělí:
17:15Plzeň - Slaviaon-line

Reklama