Hlavní obsah

Zlín - Žižkov 0:0Zlín si připsal po remíze 0:0 s Žižkovem další domácí ztrátu

ZLÍN

Fotbalisté Tescomy Zlín remizovali po bezkrevném výkonu s Viktorií Žižkov 0:0 a připsali si v jarní části soutěže na své konto další domácí bodovou ztrátu. Zlín doplatil na špatnou souhru a při minimu šancí se vůbec neprosadil. Žižkov byl o poznání v útoku nebezpečnější, ale i jeho střelci zápolili s koncovkou.

Článek

Oba týmy vsadily hned od úvodních minut na hodně opatrný fotbal, ve kterém dostala přednost defenzivní taktika a hlavně hodně nepřesností. Výsledkem byla nezáživná hra, v níž se jen za první poločas daly brankové šance spočítat na prstech jedné ruky. První měl hned po sedmi minutách domácí Kraus, jehož střelu z velkého úhlu ale brankář Bartalský chytil. Žižkov brzy poznal, že domácí útočníci hodně tápají. Pokusil se o několik rychlejších protiútoků. Z nich ale vážněji ohrozil domácího brankáře Baránka ve 12. minutě pouze Kalod a po půlhodině hry se po Švancarově akci dostal k zakončení Šťastný. Míč stačil brankář Baránek pouze srazit a před cestou do sítě jej odvrátil odkopem až vracející se Zúbek.

Zlín se snažil pouze o nakopávané míče, vpředu se ale domácí útočníci nedokázali prosadit. Také Žižkov mnoho kloudného fotbalu nepředvedl. Nebylo proti divu, že oba týmy doprovodil do šatny před poločasovou přestávkou pískot nespokojených diváků.

Zlínský trenér Pavel Hoftych se pokusil ve druhé polovině zápasu oživit útočnou hru svého týmu a místo Musila zařadil útočníka Žůrka. Změna se ale na průběhu hry příliš neprojevila, oba celky dál zápolily s přesností v koncovce. Blíže ke vstřelení branky měl ve druhém poločase přece jen Žižkov. V 51. minutě po Koukalově rohu stačil Procházkovu hlavičku na poslední chvíli odvrátit rovněž hlavou na brankové čáře Kraus. Tentýž hráč o pět minut později na druhé straně promarnil po Šmahajově centru příležitost ke skórování. Jeho hlavička mířila vedle. V závěrečné půlhodině se na straně Žižkova dostali ještě k zakončení Švancara a Kalod, oba mířili nepřesně.

Na posledních jedenáct minut se na hřišti objevil v domácím týmu uzdravený Pacanda. Mohl splnit roli žolíka, když se ocitl v 84. minutě zcela osamocený ve vyložené šanci. Jeho střelu do středu branky ale Bartalský s obtížemi chytil. V závěru už v nevydařeném vystoupení Zlín jen bránil remízu.

FC Tescoma Zlín - Viktoria Žižkov 0:0
Rozhodčí: Příhoda - Večeřa, Lakomý. ŽK: Malár - Procházka, Koukal. Diváci: 3086.
Zlín: Baránek - Pazdera, Kroča, Zbožínek, Dujka - Kraus (60. McQuilkin), Šmahaj, Zúbek, Musil (46. Žůrek) - Vyskočil (79. Pacanda), Malár. Trenér: Hoftych.
Žižkov: Bartalský - Šťastný, Labant, Besta, Xavier - Kušnír,. Procházka, Kalod, Tinga (67. Moughfire) - Koukal, Švancara. Trenér: Griga.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice