Hlavní obsah

Klokan Rezek: Musíme to ukopat za každou cenu

Jan KrůtaSport.czPrávo

Klíčová bitva čeká v neděli večer fotbalisty Bohemians 1905. V utkání 24. kola Gambrinus ligy přivítají poslední Klokani předposlední Most a hodlají se tříbodovým ziskem odpoutat ze dna tabulky. „Jediný cíl je záchrana a tak k tomu všichni přistupujeme. Kladno bude podle mě hrát na remízu, ale pro nás by nic neřešila,“ říká v rozhovoru pro Právo útočník Bohemians 1905 Jan Rezek.

Článek

Cítíte v mužstvu velkou nervozitu?

Spíš odhodlání odčinit tu mizérii z Budějovic, kde jsme hráli všichni do jednoho hrozně. Čeká nás zápas o všechno a doufám, že to na hřišti bude z našeho výkonu poznat. Musíme to prostě ukopat za každou cenu. Klidně ať z toho fotbalu bolí oči, hlavně když vyhrajeme. Za čtrnáct dní se na to nikdo nebude ptát.

V čem je vaše výhoda?

Že hrajeme doma. V každém domácím zápase na jaře jsme prokázali kvalitu, ale pokaždé nám chyběl ten poslední krůček v podobě tříbodové tečky.

Hodně se mluvilo o tom, zda odejde trenér Busta. Nakonec se tak nestalo…

V momentální situaci je dobře, že zůstal. Kdyby přišel někdo nový a narychlo se snažil něco překopávat, asi by to nedělalo dobrotu.

Nemůže se to podepsat na atmosféře? Řada fanoušků si přála jeho odvolání.

Tyhle věci jsou nepříjemné, ale na naší situaci to moc nemění. Jediný cíl je záchrana a tak k tomu všichni přistupujeme. Věřím, že nás skvělí fanoušci poženou dopředu. Kladno bude podle mě hrát na remízu, ale pro nás by nic neřešila.

Měli jste v kabině nějaké proslovy?

Řekli jsme si mezi sebou i negativní věci a náladě to jen prospělo. Na nějaké spory teď není prostor, musíme táhnout za jeden provaz.

Reklama