Hlavní obsah

Kladenský Hochmeister: Skvělá atmosféra nás vyhecuje

Na první výhru v jarní části soutěže stále čekají fotbalisté Kladna, z vítězství se Středočeši neradovali už devět utkání. V neděli se Kladno představí na hřišti dposledních Bohemians 1905. „Situace se s ubývajícími zápasy vyostřuje. V boji o záchranu už jsou jen tři týmy, my chceme Bohemians odříznout,“ říká o souboji s Bohemians záložník Kladna Radek Hochmeister.

Článek

Kladno na jaře ještě nevyhrálo, celkem čeká na výhru už devět zápasů. Jaká je v týmu nálada před klíčovým zápasem s Bohemians?

Doufali jsme, že začátek bude lepší. Alespoň s jednou výhrou. Ale pohoda se zlepšuje s výkony. V Brně jsme hráli dobře, minule s Libercem ještě lépe. Jen nás sráží koncovka.

Na jaře jste dali dva góly, jeden byl z penalty. Je to hodně deprimující bilance?

Velmi nepříjemná. Každý na zlou produktivitu pochopitelně myslí. V tréninku zakončení opakujeme do nekonečna, v zápase kolikrát netrefíme ani prázdnou branku.

Bohemians jsou šestnáctí, vy patnáctí. Berete vzájemný duel jako souboj jara?

Ano. Situace se s ubývajícími zápasy vyostřuje. Ale říkali jsme si to už před soubojem s Mostem. Zatím ještě máme slušnou naději. Když v Praze prohrajeme, namočíme se úplně. Vítězství nás naopak nakopne. Já věřím ve tři body a první krok k záchraně. V boji o záchranu už jsou jen tři týmy, my chceme Bohemians odříznout.

Doma na vaše zápasy chodí průměrně 2368 diváků. Nezaleknete se vyprodaných tribun na stadiónu Bohemians?

Vůbec ne. Parádní atmosféra, kterou tam mají, vyhecuje i nás. Zkusíme je hned v začátku přitlačit a třeba je dostanou pod ještě větší tlak vlastní fanoušci. Pro nás tamní publikum není strašák. Je nejlepší v lize. Určitě nás to vybičuje. Jen nás nesmí svázat dosavadní nezdary.

Reklama

Související témata: