Hlavní obsah

Teplice - Olomouc 1:1Teplice ztratily výhru s Olomoucí i třetí místo v tabulce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Smejkal 1 : 0
70. Bajer 1 : 1

TEPLICE

Fotbalisté Teplic se po 24. ligovém kole už nebudou hřát na třetím místě tabulky. Severočeši sice prodloužili svoji neporazitelnost na čtyři zápasy, ale po remíze s Olomoucí 1:1 nijak nejásali a klesli za Ostravu, s níž doma před týdnem uhráli stejný výsledek. Domácí vedli díky rychlé brance Smejkala z osmé minuty, ale dvacet minut před koncem z trestného kopu krásně vyrovnal Bajer.

Článek

Tepličtí se pečlivě přichystali na dobývání pevné olomoucké obrany, které podle počtu obdržených branek v lize patří třetí pozice, ale asi ani sami nedoufali, jak rychle na ní vyzrají. Sigmě příliš nepomohl ani návrat stopera Šuškavčeviče, jenž na jaře poprvé naskočil do hry.

Počáteční nápor Severočechů kulminoval v osmé minutě: do Verbířova centru z levé strany se položil útočník Smejkal a útočník reprezentační jednadvacítky se mohl radovat ze své první trefy ve žlutomodrém dresu po zimním přesunu z Plzně.

Smejkal spálil dvě šance na zvýšení náskoku Teplických

Urostlý Smejkal v tandemu s druhým teplickým útočníkem Junem představovali pro olomoucké zadáky díky své aktivitě neustálé nebezpečí. Smejkal mohl v sedmnácté minutě slavit druhou branku, ale kapitán Sigmy Škerle míč odhlavičkoval z brankové čáry do bezpečí, když chvíli před tím brankář Drobisz vytáhl hlavičku Rosy na břevno.

Hanáci na Stínadlech dokazovali, že jejich bilance s jedinou výhrou v posledních třinácti zápasech není jen dílem náhody. Hosté sice v poli drželi se soupeřem částečně krok, ale jakmile přešli na útočnou polovinu, byli bezradní. Malou naději vzbudil jen volej Škerleho ve 23. minutě. Domácí z počátečního náporu polevili, ovšem v poločase je mohl hřát dvoubrankový náskok, kdyby Smejkal těsně před pauzou lépe zamířil z úhlu.

Bajer zařídil pro Sigmu bod

Po přestávce zase mohl Teplice uklidnit Jun, jenže nejprve v akrobatické pozici v pádu těsně minul levou tyč a pak před ním po dravém úniku na poslední chvíli zasáhl gólman Drobisz. Sigma pochopila, že s opatrnou taktikou nemůže pomýšlet na úspěch a kouč Pulpit, o jehož pozici se po neúspěšné sérii začíná hodně spekulovat, hnal své svěřence od postranní čáry rozmáchlými gesty neustále na zteč.

Dvacet minut před koncem mu udělal velkou radost záložník Bajer. Ten se těsně za pokutovým územím postavil k trestnému kopu a trefil se z něj pod břevno stejně krásně jako z podobné pozice už před dvěma týdny v Liberci. Teplickými olomoucké vyrovnání otřáslo, situaci nezachránil dvě minuty po něm ani pohotový pokus Verbíře.

Olomouc naopak vycítila šanci na nečekaný obrat a hosté k němu vůbec neměli daleko: sedm minut před koncem totiž měli na kopače vítěznou trefu střídající žolíci. Štěpán však zblízka napálil jen brankáře Slavíka a Kazár vzápětí po zaváhání beka Vidličky vystřelil křížně těsně vedle. Hosté tak mohli litovat, že poprvé od loňského září nepoznali radost z vítězství na hřišti soupeře. A ani Teplické bod nijak netěšil.

FK Teplice - Sigma Olomouc 1:1 (1:0)
Branky: 8. Smejkal - 70. Bajer Rozhodčí: Kovařík - Hojsík, Teuber. ŽK: Verbíř, Mareš - Kaščák, Bueno. Diváci: 4095.
Teplice: Slavík - Vidlička, Lukáš, Rosa, Merzič - Mareš (80. Sabou), Klein (86. Benát), Doležal, Verbíř - Jun, Smejkal (77. Hesek). Trenér: Rada.
Olomouc: Drobisz - Škerle, Hudec (26. Jindřišek), Šuškavčevič, Heidenreich (82. Štěpán) - Bajer, Kaščák, Rossi, Onofrej (67. Kazár) - Janotka, Bueno. Trenér: Pulpit.

Reklama

Související témata: