Hlavní obsah

Brno - Most 2:1Brnu zajistil výhru nad Mostem střídající Wagner

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Pavlík (vlastní) 0 : 1
10. Besta 1 : 1
88. Wagner 2 : 1

BRNO

Až branka střídajícího útočníka Wagnera zajistila fotbalistům Brna domácí vítězství nad Mostem 2:1. Domácí měli sice po většinu utkání 24. ligového kola územní převahu, ale v koncovce se dlouho nedokázali prosadit v přehuštěném prostoru hostující obrany.

Článek

Fotbalisté zachraňujícího se Mostu zaskočili favorizované Brňany hned v úvodu rychlou brankou. Už ve 3. minutě Rilke šikovně tečoval rohový kop a na míč letící k bližší tyči nestačil překvapený brankář Lejsal reagovat. Gól dodal hostům chuť, vynikali bojovností i pohyblivostí ve středu pole.

Brnu se podařilo na gól rychle odpovědět

Proti této taktice se ale Brňané prosazovali přesnější kombinační souhrou, duší většiny akcí byl agilní Polách. Ten také v desáté minutě z levé strany našel přihrávkou vzduchem volného Bestu, jenž hlavičkou přehodil špatně postaveného brankáře Švengera. Míč se ještě snažil vykopnout vracející se obránce Webster, jeho zoufalý pokus už ale gólu nezabránil.

O čtyři minuty později po další přímočaré akci poslal Střeštík přesnou přihrávku vzduchem na nabíhajícího Doška, ten ovšem špatně odhadl situaci a míč netrefil. Po čtvrt hodině hry se ale trenérovi Uličnému nabourala herní koncepce, neboť místo zraněného středopolaře Marečka musel do hry poslat obránce Dvorníka a do zálohy se vytáhl Pavlík.

Brno se sice snažilo jednoduchou hrou na jeden dotyk překonat obranu soupeře, snaha ale ztroskotávala na nepřesnostech. Ani Most si však v ojedinělých pokusech o protiútok nevedl o mnoho lépe. Pouze před koncem poločasu nechali domácí zadáci volného Oboyu, keňský fotbalista však branku netrefil.

Ve druhém poločase Brno diktovalo tempo hry

Po změně stran se už hrálo pouze na branku Mostu. Brňané sice měli výraznou územní převahu, přes kompaktně hrající zadáky soupeře se ale do střeleckých šancí často nedostávali. A pokud se už protlačili do koncovky, tak si počínali zbrkle a nepřesně.

Po hodině hry zaútočil po pravé straně střídající Baláž, z jeho přesného centru mířil Došek nad. Za dvě minuty Besta zblízka opět přestřelil a o deset minut později zamířil do stejného směru. Trenér Uličný sáhl v poslední čtvrthodině ke hře se třemi útočníky, když dal po doléčení zranění příležitost Wagnerovi.

Most se zatáhl do obrany a v přehuštěném prostoru se domácí útočníci jen s obtížemi orientovali. Jedinou skulinku našel až dvě minuty před koncem po Bestově centru z levé strany Wagner, po jehož hlavičce míč obloučkem dolétl do sítě. Most sice rychle přeskupil síly, které vrhl do útoku, k vyrovnání se už ale nedostal.

1. FC Brno - FK SIAD Most 2:1 (1:1)
Branky: 10. A. Besta, 88. Wagner - 3. Rilke. Rozhodčí: Adam - Handlíř, Drastík. ŽK: Lejsal, Siegl, Polách, Trousil. Diváci: 4250.
Brno: Lejsal - Švejnoha (60. Baláž), Trousil, Pavlík, Siegl - Kubáň (76. Wagner), Mareček (17. Dvorník), Polách, Střeštík - A. Besta, T. Došek. Trenér: Uličný.
SIAD Most: Švenger - Loos, Webster, Studík, Škoda - Mendy, Gedeon, Šisler (90. Jamrich), Oboya (70. Bogdanov)- Brandon (61. Schut), Rilke. Trenér: Žák.

Reklama

Související témata: