Hlavní obsah

Dno tabulky se nemění, poslední Bohemians 1905 remizovali s Kladnem 1:1

PRAHA

Ani nedělní utkání 24. kola mezi posledními Bohemians 1905 a předposledním Kladnem nenapovědělo, koho sestup z Gambrinus ligy pravděpodobně nemine. Už to vypadalo, že zápas rozhodne gól kladenského Karla Kroupy z 86. minuty, jenže domácí Jan Rezek v nastaveném čase povedenou střelou k zadní tyči Pavlíkovy brány rozhodl o konečné remíze 1:1.

Článek

Klokani se snažili na svého soupeře vlétnout již od počátku utkání. Mírnou převahu si sice vytvořili, ale k vážnějšímu ohrožení Pavlíkovy brány se nedostali. V 7. minutě byl sice blízko k zakončení po centru z pravé strany domácí David Bartek, kladenská obrana před ním ovšem odvrátila do bezpečí.

Domácí následně v útočení pokračovali, do 18. minuty si dokonce vypracovali již čtvrtý rohový kop. Po tom posledním byl blízko ke gólu Jan Morávek, ani on ovšem kladenského brankáře překonat nedokázal. Když gólem neskončila ani nebezpečná standardka týmu z Dolíčku ze 43. minuty, šly oba týmy do kabin bez branek. „Hráči hráli dobře, ocitáme se ve složité situaci. Pod takovým tlakem, pod jakým musíme hrát se nějaká chyba občas vyskytne. Já těm hráčům mohu jen poděkovat,“ řekl novinářům po zápase domácí trenér Zbyněk Busta.

Gól v nastavení je obrovská rána

Obrovskou příležitost ke vstřelení první  branky utkání měl po odehraných deseti minutách druhého poločasu kladenský Cigánek, jeho únik do vápna domácích ovšem gólem neskončil. Nestalo se tak ani po Rezkově střele na druhé straně hřiště, kterou Pavlík musel vyrazit na roh. Domácí dobývali kladenskou obranu, bylo na nich vidět, že po utkání nechtějí nic míň než tři body. Před  branku hostů se sice dostávali často, ale téměř žádná střela nemířila přímo na Pavlíkovu branku.

Téměř všechny akce domácích byly identické. Akce po straně, odkud letěl centr do vápna před kladenskou branku. Ke střele se fotbalisté Bohemians 1905 odhodlali jen sporadicky, a tak zaúřadovali hosté. V pokutovém území domácích si na centr z pravé strany nejvýše naskočil Karel Kroupa, který rozesmutnil vršovický Dolíček. Alespoň mírný úsměv na tváři drtivé většiny fanoušků v Dolíčku vyvolal až v nastaveném čase gól Jana Rezka, který střelou zhruba z pětadvaceti metrů vyrovnal na konečných 1:1.

„Je ve mě velké zklamání, už jsme konečně sahali po třech bodech. Inkasovat v 93. minutě to je velká rána,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci trenér hostů Jarosla Šilhavý, který smutnil nad tím, jak jeho tým propásl velkou příležitost odskočit svému vršovickému soupeři na pět bodů. Po utkání byl o poznání veselejší domácí kouč Busta. „Po vyrovnávacím gólu jsem měl obrovskou radost. Ještě jsme ve hře, je o co hrát. My se v žádném případě nevzdáváme,“ ubezpečil fanoušky Bohemians 1905 trenér domácích.

Bohemians 1905 - Kladno 1:1 (0:0)
Branky: 90.+3 Rezek - 86. Kroupa. ŽK: Rezek - Hochmeister, Killar, Gross. Rozhodčí: Matějek, Wilczek, Čecháček. Diváci: 5842.
Bohemians 1905: Zich - Marek, Rada, Nikl, Šmarda - Moravec (83. Knakal), Hašek, Morávek, Bartek (69. Ordoš) - Rezek, Škoda.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Killar, Gross, Krob - Cigánek (80. Kousal), Hochmeister, Szabo, Jablonský (71. Čáp) - Klinka, Kroupa.

Reklama

Související témata: