Hlavní obsah

Rezek: Budeme bojovat do konce, zbraně nesložíme

Jan Rezek gólem v závěru nedělního utkání 24. kola mezi posledními Bohemians 1905 a předposledním Kladnem udržel naděje Klokanů v boji o záchranu v Gambrinus lize. I jeho zásluhou má nyní tým z Vršovic na zachraňující se Kladno a Most jen dva body ztrátu. „Rozhodně bych se nechtěl pasovat do žádné role zachránce,“ tvrdil po utkání novinářům Rezek, který je v Bohemce na půlročním hostování ze Sparty.

Článek

Co znamená konečná remíza z vašeho pohledu?

Samozřejmě jsme, stejně jako Kladno, chtěli vyhrát. Nesouhlasím s tvrzením, že získaný bod nic neřeší, protože jsme se stáhli Most na dva body. Jelikož oni prohráli, máme na oba týmy ztrátu dva body.

Celý zápas jste se aktivně snažili o skórování, čím to, že se to povedlo až ve třetí minutě nastavení?

Možná se na nás podepsalo to, že čím víc chceme dát gól, tím méně to jde. Těší mě, že nás inkasovaná branka nepoložila na kolena. To je dobré znamení. Budeme bojovat do konce, zbraně nesložíme.

Sedlo vám to při vyrovnávací střele tak, jak jste předpokládal?

Já jsem se snažil míč trefit na zadní tyč. Je dobře, že to přede mnou nikoho netrefilo.

Vnímáte sebe jako hrdinu utkání?

Rozhodně bych se nechtěl pasovat do žádné role zachránce. Podali jsme velice dobrý týmový výkon, jeden samotný hráč na hřišti nic nezvládne. Měl jsem štěstí, že se to ke mě odrazilo.

Jak si vysvětlujete fakt, že vy jste se na gól tak nadřeli, a Kladno využilo jednu ze svých mála šancí ve vstřelení gólu?

Asi to pramenilo z toho, že my jsme do Kladna bušili a síly nám potom ubývaly. Věděli jsme, že bude Kladno hrozit z brejků, což nakonec potvrdilo.

Co se ve vás dělo, když Kladno v závěru utkání vstřelilo gól?

Podíval jsem se na hodiny, je to taková tradice, že dostáváme branky v závěru utkání.

Neříkali jste si o inkasování už dříve ve druhém poločasu, když jste za bezbrankového stavu pouštěli soupeře do otevřené obrany?

V zápase jsme na to nemysleli, že bychom z našeho tlaku mohli dostat gól. Dávali jsme si na to pozor, my jsme ale hrozně moc chtěli vyhrát, ale bohužel Kladnu ten jeden brejk vyšel.

Reklama

Související témata: