Hlavní obsah

Tepličtí se sami připravili o třetí místo a trenér Rada se vztekal

TEPLICE

Pouze dva body za remízy vytěžili fotbalisté Teplic ze dvou posledních domácích zápasů v řadě. Po zajímavé bitvě s Baníkem Ostrava se rozešli stejným poměrem 1:1 i s dalším moravským soupeřem, ale plichta se Sigmou Olomouc je pro ně nepříjemnou ztrátou v boji o třetí příčku ligové tabulky. O tu se Tepličtí připravili hlavně bezkrevným výkonem ve druhém poločase.

Článek

„V první půli jsme přitom hosty skoro k ničemu nepustili. Odehráli jsme ji kvalitně, podobně jako závěr s Ostravou. Pak jsme ale přenechali aktivitu Olomouci a hráči absolutně nesplnili to, co jsme si řekli v kabině,“ dával najevo nespokojenost s výsledkem trenér Severočechů Petr Rada.

Největší rezervy viděl ve hře středové řady. „Neudrželi jsme míč uprostřed hřiště, nedařily se přihrávky. Začali jsme bránit stav 1:0, což je vždycky ošidné. A doplatili jsme na to vyrovnáním. Přitom nebyl důvod, abychom měnili herní projev, protože jsme zápas dobře rozjeli. Ztráta koncentrace a přehledu nás nakonec stála dva body,“ smutnil teplický kouč.

Po zápase v kabině notně zvýšil hlas a jeho výtky byly slyšet až v útrobách tribuny. „Pokud hrajeme o poháry, tak si nemůžeme takové výpadky dovolit. Na hráče jsem se hodně zlobil,“ přiznal Rada, že cítil velké rozčarování.

Smejkal: Přestali jsme hrát

Žádnou radost ze svého premiérového gólu v dresu Teplic neměl Michal Smejkal. „Co je platné, že jsme rychle vedli, když jsme potom přestali hrát. Byl to špatný druhý poločas, který nám vzal naději na rýsující se vítězství. Báli jsme se o výsledek,“ krčil rameny mladý útočník.

A obránce Vlastimil Vidlička přitakal: „Všechno jsme si zbytečně zkomplikovali a ztratili dva body. O vyrovnávací gól jsme si vyloženě koledovali a nakonec tam padl. Trenérovu křiku se nedivím. Vytýkal nám, že jsme přestali být aktivní a agresivní. A v tom měl pravdu. Mrzí nás, že přišlo znovu málo diváků, ale na nízké návštěvy jsem zvyklý ze svého předchozího působiště ve Zlíně, kde to není o nic lepší.“

Co domácí remíza pro tým znamená? „Po třech dobrých zápasech jsme padli na zadek. Budeme si to muset vyříkat a začít znovu od nuly. Prostě makat a ztracené body nahnat venku,“ uvažoval Vidlička.

Autorem vyrovnávací branky Olomouce byl Lukáš Bajer, který se trefil z trestného kopu přes -ně jako před nedávnem v Liberci. „Bylo to ze stejného místa. Hlavně jsem si přál, aby se střela vyhnula zdi a mířila do branky. Už předtím jsme dobře kombinovali a vytvořili si několik šancí. Mohli jsme si odvézt tři body místo jednoho.“

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice