Hlavní obsah

Horváth: Třicáté kolo je pořád ještě hodně daleko

Jaroslav JiránekSport.czPrávo

Pohotový volej Pavla Horvátha rozhodl o sobotní výhře Sparty nad Českými Budějovicemi, obhájce titulu se tříbodovým ziskem posunul na první místo tabulky. Do čela se může v pondělí vrátit Slavia, pokud zvítězí v Plzni. Sparťanský záložník si v rozhovoru pro deník Právo uvědomuje, že o titulu se bude rozhodovat až v samotném závěru soutěže. „Celé jaro opakuju, že důležitý bude stav po 30. kole,“ řekl Horváth.

Článek

V úvodu jste protáhl Křížka z trestného kopu, těsně před půlí trefil tyč, pak dal vítězný gól. Uvědomil jste si ale, že jste byl dlouho jediným hráčem Sparty, který trefil branku?

To jsem nestačil registrovat. Je ale škoda, že jsem před půlí trefil jen tu branku, místo abych mířil do ní. Zápasy, kdy soupeř jen brání, jsou o prvním gólu. Když ho dáte, máte najednou víc prostoru.

V 55. minutě jste si nádherným volejem spravil náladu. Jak velký podíl na gólu měl Matušovič a jeho nadýchaný centr?

V procentech to asi nevyjádřím, ale musím Matyho pokárat. Míč měl totiž faleš a na chvíli se mi navíc ztratil ve sluníčku. Příště by si mohl sluníčko odpustit a dát mi to přímo na nohu. (smích)

Ze statistik vyplývá, že to byl v této sezóně váš první gól ze hry...

Bohužel, je to tak, předchozí dva byly z penalt. Ale mým hlavním úkolem není dávat góly, mám na hřišti jiné povinnosti. O střeleckou korunu ať se klidně poperou Došek se Slepičkou.

Po úderu od Mrkvičky to vypadalo, že trávník opustíte na nosítkách. Jak se cítíte?

Trochu mě bolí hlava. Ale ono to ani snad nejde ty moje zuby netrefit. (smích)

Při střídání v poslední minutě vás vyprovázel aplaus tribun. Jak vám ale bylo při Šímově akci v nastaveném čase?

Trošku mi zatrnulo. Ztratili jsme koncentraci, už jsme mysleli na konec a najednou tohle. Grigar nás podržel.

Co budete dělat v pondělí v podvečer?

Není v televizi nějaký hokej?

Není...

No, na Slavii se tentokrát zkusím nekoukat. Když jsem se naposledy díval, vyhrála. Mrknu se jen na výsledek, ale ani ten prožívat nebudu. Já celé jaro opakuju, že důležitý bude stav po 30. kole. A to je pořád ještě daleko.

Reklama

Související témata: