Hlavní obsah

Wagner: Jako žolík jsem se proti Mostu trefil poprvé

Už potřetí v této sezóně rozhodl René Wagner v závěru o vítězství Brna. V neděli vystřelil tři body pro jihomoravský celek v duelu 24. kola proti Mostu. „Most u nás předvedl výborný výkon. Počínal si nesmírně disciplinovaně a nahrálo mu i rychlé vedení. O to víc si cením, že jsme dokázali výsledek otočit,“ pochvaluje si brněnský útočník v rozhovoru pro Právo.

Foto: ČTK/Igor Šefr

Brněnský René Wagner (na archivním snímku vlevo).

Článek

Těsně před koncem zápasu jste vstřelil Mostu vítězný gól na 2:1. V této sezóně jste se v posledních minutách trefil i v Kladně a v poháru v Budějovicích. Stáváte se specialistou na závěry utkání?

Netuším. Jsem zvyklý hrát naplno a nic nevypustit. V těch zmíněných střetnutích jsem ovšem nastoupil od začátku. Jako střídající žolík jsem se po návratu do Brna trefil proti Mostu poprvé.

Jak jste prožíval zápas před příchodem na hřiště?

Most u nás předvedl výborný výkon. Počínal si nesmírně disciplinovaně a nahrálo mu i rychlé vedení. O to víc si cením, že jsme dokázali výsledek otočit.

Vadí vám, že se na jaře málokdy vejdete do základní sestavy Brna?

Byl bych raději, kdybych nastupoval na celých devadesát minut. Musím ovšem respektovat, že Aleš Besta hraje momentálně ve vynikající formě a také Tomáš Došek se do ní zpátky dostává. Mě navíc přibrzdil zlomený prst na ruce ze zápasu s Olomoucí. Už je to ale naštěstí v pořádku.

Čím si vysvětlujete, že doma přehrajete Spartu i Slavii, ale trápíte se s papírově slabšími týmy typu Olomouce, Kladna nebo Mostu?

To je jednoduché. Sparta či Slavia k nám přijedou hrát otevřený fotbal, což nám vyhovuje. Většina ostatních týmů naopak brání v deseti lidech. Prosadit se proti takovému betonu je hodně těžké.

Jste ve hře o pohárovou Evropu a vstoupit do ní můžete nejen z ligy, ale i z Poháru ČMFS. Upřednostníte v závěru sezóny některou soutěž?

Určitě ne. Budeme se soustřeďovat vždy na nejbližší zápas. Teď mám tedy v hlavě hlavně středeční pohárové čtvrtfinále v Jablonci.

Reklama

Související témata: