Hlavní obsah

Kisel se o místo v základu Sparty popere

PRAHA

Doslova po lžičkách dává sparťanský trenér Bílek „ochutnat“ záložníku Karolu Kiselovi jarní ligu. Na trávník ho posílá až v průběhu druhého poločasu. Na Kiselově místě na pravém okraji zálohy nastupuje Kulič, pohybují se tam i Vacek či Kolář. Hodně do tohoto prostoru nabíhá z pravého okraje obrany Voříšek. „Je těžké se prosadit do sestavy. Týmu se daří, trenér nemá důvod zasahovat do sestavy, ale poperu se o to,“ slibuje Kisel.

Článek

Na šanci trpělivě čeká. „Byl jsem zraněný, to mě přibrzdilo v přípravě a na začátku jara, ale moc chci dokázat, že do základní jedenáctky pořád patřím. Nic nevzdávám. Když mě trenér pošle do zápasu, nedělá mi problém se rychle adaptovat,“ říkal Kisel po sobotním utkání s Č. Budějovicemi.

V něm přišel ve druhé půli za mátožného Kuliče a hru mužstva oživil. Dokonce si připsal jednu parádní střelu. „Věřím, že už jsem dobře připravený a mužstvu bych pomohl od začátku. Člověku se hraje lépe, když je v tempu, hraje zápasy a trenér mu věří,“ dodal.

Kulič nehraje podle Bílkových představ 

Kouč Michal Bílek připustil, že může dojít ke změnám v sestavě. „Kulič nesehrál dobré utkání. Má dál moji důvěru, ale na jaře neodvádí očekávané výkony. K nějaké změně pro další zápas může dojít,“ připustil trenér.

Vzhledem k hernímu systému na pět záložníků a jednoho hrotového hráče, který zatím nechce Sparta opustit ani v zápasech se slabšími soupeři, se nabízí možnost, že na pravém okraji středové řady dostane šanci právě Kisel. Fanoušci ale očekávají od mužstva víc gólů a problém vidí i v tom, že letenský klub nevyužívá údernou sílu, kterou má vedle Slepičky v Doškovi, Holendovi a Jeslínkovi.

„Zápasy se soupeři z dolní poloviny tabulky jsou o prvním gólu. Soupeře je třeba rozhýbat, přehrát a dát branku co nejdřív, pak mohou přijít i další. Budějovice po našem prvním gólu nestíhaly, škoda že jsme nepřidali další,“ litoval Kisel.

Reklama

Související témata: