Hlavní obsah

Olomouc - Plzeň 1:0Plzeň v předehrávce nestačila na domácí Olomouc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Onofrej (penalta) 1 : 0

Fotbalisté plzeňské Viktorie nestačili v předehrávce 25. kola české nejvyšší fotbalové soutěže na domácí Sigmu Olomouc a prohráli 0:1. O jedinou brankou, v nikterak pohledném duelu, se postaral gólem z penalty Onofrej ve 27. minutě.

Článek

Domácí na poslední chvíli před utkáním přišli o zraněné záložníky Bajera s Rossim a to byl možná důvod, proč se nedostali k úvodnímu náporu. Až v 17. minutě rozehrál akci Kaščák, vysunul Kazára, ale Onofrejovi ve finální fázi nevyšel krok a na malém vápně se k zakončení nedostal.

I další nebezpečnou akci stvořila kombinace Kazára s Kaščákem. Bueno se po Kazárově přihrávce tentokrát už ke střele probojoval, ale měl jemně vychýlenou mušku a minul. Vzápětí už udeřilo: Hubník unikl zadákům, brankář Krbeček jeho střelu vyrazil jen k Onofrejovi, kterého fauloval Halama, a pískal se pokutový kop. Penaltový hrdina zápasu se Slavií Krbeček byl proti Onofrejovi krátký a jeho trefa nakonec rozdělila body.

I v závěru první půle měli více ze hry domácí. Ve 41. minutě utekli po rychlém protiútoku Janotka s Hubníkem, který však Krbečka neprostřelil. Převaha Olomouci vydržela ještě čtvrthodinu po obrátce. Stav se nezměnil ani po nádherné ráně Kazára, který volejem z pětadvaceti metrů zatřásl břevnem. Když síť rozvlnil z dorážky Hubník, gól kvůli ofsajdu neplatil. Domácím to však dnes z dálky šlo a další táhlou ranou prověřil Krbečka Janotka.

Plzeň zvýšila své útočné úsilí po hodině hry a obraně domácích zatápěl hlavně útočník Varadi. V 64. minutě se dral za vyrovnáním, ale jeho únik zastavili Randa se Škerlem. Domácí trenér Pulpit sice oživoval svůj celek střídáním, jeho tým jakoby se však začal obávat výhry.

Vedení mohl v 75. minutě zvýšit Bueno, leč jeho hlavička z malého vápna po Randově centru směřovala nad. Zahozené příležitosti Sigmu klasicky mohly mrzet, hosté totiž měli ještě dvě šance na vyrovnání. V 80. minutě hlavou "líznul" míč znovu aktivní Varadi a jen těsně minul tyč olomoucké branky. Další závar byl před brankou Drobisze v 87. minutě, sudí Mikel však viděl faul Malchárka. Už v nastaveném čase mohl výhru domácích pojistit Hořava, ale Krbeček jeho ránu vytáhl na roh.

SK Sigma Olomouc - FC Viktoria Plzeň 1:0 (1:0)
Branka: 27. Onofrej z pen. Rozhodčí: Mikel - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Randa, Hubník, Heidenreich, Janotka - Sylvestre, Rada, Vrzal, Trapp. Diváci: 3314.
Olomouc: Drobisz - Randa, Šuškavčevič (75. Hudec), Škerle, Heidenreich - Janotka, Kaščák, Onofrej (69. Jindřišek), Kazár - Hubník (73. Hořava), Bueno. Trenér: Pulpit.
Plzeň: L. Krbeček - Malcharek, Halama (77. Psohlavec), Navrátil, Smola - Varadi, Rada, Trapp, Lecjaks (58. Vrzal) - T. Krbeček, Sylvestre (39. Borek). Trenér: Levý
Další program 25. kola Gambrinus ligy
Neděle 13.4.
10:15Viktoria Žižkov - Tepliceon-line
17:00Kladno - Spartaon-line
17:00Slavia - Liberecon-line
17:00České Budějovice - Brnoon-line
17:00Jablonec - Zlínon-line
20:15Mladá Boleslav - Ostravaon-line
Pondělí 14.4.
17:15Most - Bohemians 1905on-line

Reklama

Související témata: