Hlavní obsah

Grigu nepotěšil nerozhodný Besta, Radu brzké vstávání

PRAHA

Žižkov začal svou bitvu o jistotu setrvání v Gambrinus lize i pro příští sezónu víc než dobře. Proti Teplicím, bojujícím o bronzovou příčku, svěřenci Stanislava Grigy v první půli dominovali a šli zaslouženě do vedení. Chvíli po příchodu z kabin, ale chyboval virem stižený obránce Pavel Besta a jeho podklouznutí využil hostující Doležal k vyrovnání. Severočechy tento moment nastartoval a ti si poté zlepšenou hrou dokráčeli pro tři body za výhru 2:1.

Článek

V prvním poločase si domácí Viktorka vytvořila převahu, kterou korunovala vedoucí brankou Tomáše Procházky ve 24. minutě. „Předcházel tomu krásný centr od Koukala a pak už to pro mě bylo jednoduché,“ popsal svou třetí ligovou trefu fotbalista, který v pátek oslavil čtyřiadvacáté narozeniny. Teplice se v první půli zmohly na jedinou kloudnou akci. Na jejím konci selhal bývalý sparťanský kanonýr Tomáš Jun, který střelu poslal jen do gólmana.

„V prvním poločase jsme měli jasnou převahu, rozdíl postavení v tabulce nebyl vidět. Měli jsme hodně šancí, soupeř jen jednu,“ vyslovil spokojenost s úvodním dějstvím domácí lodivod Stanislav Griga. „V první půli jsem opravdu nepředvedli nic víc, než alibistické nákopy,“ potvrdil slova svého kolegy kouč Teplic Petr Rada. To, že jeho svěřenci začali hrát až po přestávce, přičítal malému pohybu i netradičnímu dopolednímu startu zápasu.

„Je atypické hrát takhle ráno, náš režim je úplně jiný,“ vykládal po zápase novinářům, zároveň ale sympaticky dodal: „Je to tady ale pro všechny stejné.“ Potřebný budíček jeho svěřencům zapříčinilo podklouznutí žižkovského stopera Besty, čehož využil k vyrovnání Doležal již dvě minuty po začátku druhé půle. K pro domácí osudovému momentu přitom vůbec nemuselo dojít, což rozzlobilo slovenského trenéra na lavičce Viktorky.

Pavel Besta totiž od začátku týdne bojuje s virózou, ale do utkání se po dohodě s lékaři rozhodl nastoupit. O poločasové přestávce se prý jeho stav o něco zhoršil a dokonce se mu motala hlava. Sám trenérovi sdělil, že je dostatečně fit na to, aby mohl v zápase pokračovat, bezprostředně po své chybě se ale nechal vystřídat. „Trochu jsem mu to taky vyčítal. Musí zhodnotit svůj stav a vystřídat buďto o poločase, nebo dohrát do konce,“ zlobil se Griga a dodal: „Jeho chyba soupeře posadila na koně.“

„Takovéhle maličkosti rozhodují ve fotbale většinu zápasů,“ vykládal novinářům Michal Smejkal, který krásnou střelou v 68. minutě rozhodl o zisku důležitých tří bodů pro Teplice. „První branka byla šťastná, druhá zato nádherná,“ řekl po zápase spokojený Rada, jehož celek se vyšvihl na třetí příčku. Soupeři o bronzový stupínek mají zápasy 25. kola teprve před sebou, ale Severočeši by po skončení ligy tyto dostihy velice rádi vyhráli. „Budeme bojovat až do konce, uvidíme jak to dopadne. Hráči vědí, že pohárová příčka je náš cíl,“ burcoval asistent reprezentačního kouče.

Reklama

Související témata: