Hlavní obsah

Fotbalisté Sparty ani Slavie nezaváhali, Baník klopýtl v Boleslavi

PRAHA

Čelo tabulky první fotbalové ligy zůstane po 25. kole beze změny. Fotbalisté Sparty vyhráli v neděli 1:0 v Kladně a Slavia porazila stejným výsledkem doma Liberec. V roli lídra tak nadále zůstává obhájce mistrovského titulu z Letné a Slavia je o skóre druhá. Na třetí místo, zaručující start v Poháru UEFA, se posunuli hráči Brna, kteří zvítězili na hřišti Českých Budějovic 2:0.

Článek

Zápasy Sparty i Slavie měly podobný průběh. Oba adepti na titul odcházeli po prvním poločase do šaten nespokojení s bezbrankovou remízou a rozhodnutí přišlo až ve druhé půli. Tři body pro Slavii nakonec zachránil na Strahově v 67. minutě uzdravený Zdeněk Šenkeřík, sparťané na Kladně vynášeli do nebes Daniela Koláře, který se zapsal mezi střelce v 73. minutě, kdy dorazil do sítě Matušovičův centr.

Brňané vykročili za vítězstvím na jihu Čech ve 33. minutě, kdy Pavlík úspěšně proměnil penaltu. V 83. minutě přidal pojistku tříbodového vítězství Wagner. Brno má na třetím místě náskok jeden bod na Teplice a netrpělivě čekalo na výsledek večerního zápasu Baníku Ostrava v Mladé Boleslavi.

Baník by se totiž v případě tříbodového zisku vrátil zpět na třetí místo tabulky. Naděje ostravského celku ovšem zchladil už v 9. minutě Rajnoch, který se nemýlil z penalty po faulu na Řezníčka. Šance hostů sice oživil také z pokutového kopu Svěrkoš, ještě do přestávky ale znovu poslal domácí do vedení Rolko. A konečnou podobu skóre určil v 57. minutě svým druhým gólem Rajnoch. Boleslav se díky vítězství posunula na sedmé místo, Baník spadl na pátou příčku.

Hned za Boleslaví se v tabulce usadil Zlín, který dokázal zvítězit na hřišti Jablonce jasně 3:0. Dvěma brankami k tomu přispěl aktivní útočník Šmahaj, výhru pak z penalty potvrdil Vyskočil. Jablonec se tak stále musí obávat o záchranu, když má na předposlední Most šest bodů.

Teplice otočily na Žižkově

Fotbalisté Teplic poskočili na několik hodin na třetí příčku po nedělní výhře na hřišti Viktorie Žižkov. Domácí sice v tradičním dopoledním čase vyhráli první poločas zásluhou Tomáše Procházky, ve druhé půli ovšem po gólech Doležala a Smejkala slavili zisk tří bodů tepličtí.

V sobotní předehrávce zdolali fotbalisté Sigmy Olomouc na vlastním hřišti plzeňskou Viktorii 1:0. O jediný gól zápasu se postaral z penalty ve 27. minutě Onofrej. Hanácký klub se tak přiblížil Západočechům v tabulce na rozdíl jednoho bodu.

V posledním utkání 25. kola se v pondělí na stadiónu v Mostu představí dva týmy, kterých se významně týká boj o udržení. Domácí jako předposlední tým tabulky přivítají Bohemians 1905, kteří se drží na jejím chvostu.

Program 25. kola Gambrinus ligy
Sobota 12.4.
Sigma Olomouc - Viktoria Plzeň 1:0on-line
Branka: 27. Onofrej z pen.
Neděle 13.4.
Viktoria Žižkov - Teplice 1:2on-line
Branky: 24. T. Procházka - 47. Doležal, 68. Smejkal.
Kladno - Sparta 0:1on-line
Branka: 73. Kolář.
Slavia - Liberec 1:0on-line
Branka: 67. Šenkeřík.
České Budějovice - Brno 0:2on-line
Branky: 33. Pavlík z pen., 83. Wagner.
Jablonec - Zlín 0:3on-line
Branky: 13. a 87. Šmahaj, 88. Vyskočil z pen.
Mladá Boleslav - Ostrava 3:1on-line
Branky: 9. z pen. a 57. Rajnoch, 42. Rolko - 32. Svěrkoš z pen.
Pondělí 14.4.
17:15 Most - Bohemians 1905on-line

Reklama

Související témata: