Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Ostrava 3:1Boleslav porazila Ostravu a zkomplikovala její pohárové plány

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Rajnoch (penalta) 1 : 0
32. Svěrkoš (penalta) 1 : 1
41. Rolko 2 : 1
57. Rajnoch 3 : 1

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili v neděli večer Baník Ostrava 3:1 a výrazně tak svému soupeři zkomplikovali jeho plány na umístění, díky kterému by se probojovali do evropských pohárů. Nejvýraznější postavou utkání byl domácí záložník Jan Rajnoch, autor dvou branek.

Článek

Průběh zápasu a jeho úroveň významně ovlivnil úvod utkání a rychlá branka Středočechů. Už v sedmé minutě totiž nařídil sudí Adam penaltu za sražení Řezníčka a Rajnochova trefa určila ráz utkání.

Hosté se rychle dostali na nohy, byla aktivní a pronikali častěji před domácí branku. Ve 23. měli nadějnou šanci po trestném kopu Otepky, který brankář Miller s námahou vyrážel. Dobíhající Bolf mohl dorážet, ovšem jeho ránu domácí obrana zblokovala.

Vyrovnání se hosté dočkali ve 32. minutě, kdy Procházka zápasnickým chvatem skolil uvnitř šestnáctky Mageru a sudí Adam nařídil penaltu i na druhé straně. Nejlepší současný ligový kanonýr Svěrkoš se nemýlil a vyrovnal.

Kdo by čekal snahu Ostravy zaskočit domácí dalším rychlým gólem, byl by překvapen. Místo tlaku totiž Baník upadl do letargie a v závěru poločasu pustil domácí do několika slibných pozic, v nichž však často Boleslavští vyhořeli. Příkladem byla akce z 39. minuty, kdy Řezníček vyslal před Vaška záložníka Poláčka, jenže ten se nedokázal v jasné příležitosti prosadit.

Další pokus Hodúra o minutu později Bystroň ještě stačil před brankou srazit do bezpečí, ale tři minuty před poločasem už znovu vedli Středočeši: střelu Mendyho sice dokázali Ostravští odrazit, ale míč se dostal k nekrytému Rolkovi, který přidal druhý gól.

Hosté se z toho ale nepoučili ani po pauze a hned po změně stran měli velké štěstí, že jim nevstřelil Rajnoch další gól. Domácí nejlepší střelec se ale dočkal svého druhého zásahu v zápase v 57. minutě, kdy ho k přesnému zásahu vybídl Mendy. První Rajnochovu ránu ještě brankář Vašek vytlačil na tyč, ale dorážka už patřila nejlépe střílejícímu hráči domácích.

Ostravští působili zbytečně podrážděně, místo snahy udělat něco s výsledkem reagovali často neadekvátně, a tak na jejich straně nepřibývaly šance ale žluté karty. Domácí tým měl dnes výrazně navrch a hosté byli nakonec rádi, že nedostali na cestu i další góly, například po šanci střídajícího Táborského. Ostrava se už naopak do žádné příležitosti přes kvalitní obranou čtveřici soupeře nedostala.

Mladá Boleslav - Baník Ostrava 3:1 (2:1)
Branky: 9. z pen. a 57. Rajnoch, 42. Rolko - 32. Svěrkoš z pen. Rozhodčí: Adam - Filgas, Goňa. ŽK: Procházka, Sedláček - Vašek, Otepka, Magera, Bystroň. Diváci: 4025.
Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Procházka, Rolko, Kalina - Kysela, Rajnoch, Hodúr, Poláček (90. Hrdlička) - Řezníček (76. Táborský), Mendy (82. Sedláček). Trenér: Stanner.
Ostrava: Vašek - Řezník (63. Lukeš), Neuwirth, Bolf, Čoupek - Otepka, Marek, Bystroň, Tchuř (68. Mičola) - Svěrkoš, Magera (85. Zeher). Trenér: Večeřa.

Reklama

Související témata: