Hlavní obsah

Šenkeřík: Asi jsem si vzal moc velké sousto

Osm týdnů léčil zraněná třísla a těšil se na návrat. V neděli Zdeňku Šenkeříkovi čekání skončilo. Útočník pražské Slavie poprvé od loňského prosince nazul kopačky a vyběhl k zápasu Gambrinus ligy. Duel proti Liberci rozhodl pohotovým gólem, mohl přidat i druhou trefu. Penaltu ale poslal těsně vedle, po chvíli musel pro vyčerpání střídat. „Vzal jsem si asi moc velké sousto,“ přiznal po zápase sedmadvacetiletý Šenkeřík.

Článek

Máte za sebou návrat po dlouhé pauze. Jak se cítíte?

Jsem rád, že jsem se po osmitýdenní přestávce vrátil do mužstva, na tribuně to bylo moc těžké. Vítězný gól je něco navíc.

Nakonec váš zásah přinesl Slavii tři body. Jak byste svůj zásah popsal?

Jsem rád, že si mě míč našel. Odrazil se do správného místa.

Mohl jste přidat i druhý gól, ale penaltu jste nedal…

Nebyl jsem na ní určený a v kabině si k tomu určitě ještě něco řekneme. Chtěl jsem to ale vzít na sebe, na penaltu jsem se cítil. Mířil jsem k tyči, ale netrefil jsem to.

Neměl jste strach, že zahozená penalta bude stát Slavii body?

Byl by malér, kdybychom remizovali. Měl jsem strach, že by mohlo dojít k nějaké standardní situaci a Liberec by vyrovnal. Kluci to naštěstí uhráli.

Získali jste tři body, Sparta ale v Kladně také nezaváhala. Jaký podle vás bude souboj o titul?

Nesmíme zaváhat, nikdo nedá body zadarmo. Uvidíme, kdo bude v posledních kolech silnější, fyzicky i psychicky. Pro nás je dobře, že se kluci uzdravují. Každý může zasáhnout a případně rozhodnout.

Reklama

Související témata: