Hlavní obsah

Matušovič zaplatí za plivnutí na kladenského gólmana 100 tisíc

PRAHA

Vedení fotbalové Sparty potrestalo záložníka Miroslava Matušoviče za vyloučení v nedělním utkání 25. kola Gambrinus ligy na hřišti Kladna pokutou 100 tisíc korun. Sedmadvacetiletý středopolař dostal červenou kartu poté, co v nastaveném čase plivl na domácího brankáře Romana Pavlíka. „Cítil jsem křivdu, že rozhodčí nezapískal faul po souboji s brankářem Pavlíkem,” omlouval svůj zkrat Matušovič.

Článek

“Zůstal jsem ležet otřesený na trávníku a hra pokračovala, brankář Pavlík ke mně přiběhl a došlo mezi námi k výměně názorům, která oboustranně nebyla férová. Dál to nechci rozebírat. Štve mě především to, že jsem oslabil Spartu v té nejméně vhodné době. Byla to velká chyba, které lituji a budu jí chtít co nejrychleji odčinit přímo na trávníku,” komentoval své vyloučení Matušovič.

Sparta se v neděli těžko vyrovnávala se defenzivní hrou domácích a i přes trvalou převahu nakonec byla ráda za jednobrankové vítězství, které jí zajistil v 73. minutě Daniel Kolář.  „V širším kontextu všech událostí na hřišti částečně chápeme, že to byla pro Míru Matušoviče složitá situace. Ale to ho jako profesionála hrajícího za Spartu naprosto neomlouvá,“ uvedl k vyloučení bývalého hráče Baníku Ostrava tiskový mluvčí Sparty Jakub Otava.

Při verbálním střetu Matušoviče s Pavlíkem měl podle svědků plivat i kladenský brankář, sudí Jílek ale poslal z trávníku jen hostujícího hráče. Matušovič působí ve Spartě od roku 2005 a v Kladně se dočkal vůbec prvního ligového vyloučení během svého letenského angažmá.

Reklama

Související témata: