Hlavní obsah

Most - Bohemians 1905 2:4Trojanův lev přinesl štěstí, Bohemians poslali Most na poslední místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Švenger (vlastní) 0 : 1
31. Webster 1 : 1
42. Trubila 2 : 1
52. Švenger (vlastní) 2 : 2
79. Slezák 2 : 3
90. Ordoš 2 : 4

Fotbalisté Bohemians 1905 si vítězstvím 4:2 v Mostu v dohrávce 25. kola Gambrinus ligy výrazně pomohli k záchraně v soutěži. Ač byli hosté v prvním poločase jasně horší, štěstěna v podobě dvou vlastních branek severočeských hráčů je nasměrovala k zisku tří cenných bodů. Díky nim se odlepili ode dna tabulky. „Je to otevřené, zdaleka ještě nejsme zachráněni,“ řekl po zápase novinářům hostující trenér Michal Zach, který v týdnu nahradil odstoupivšího Zbyňka Bustu.

Článek

Oba týmy se v počátku utkání jen oťukávaly, přičemž se žádný nemohl dostat do významnější gólové akce. Ta přišla v 10. minutě. Paní štěstěna stála v tu chvíli na straně hostujících Klokanů, kteří šli po nepřehledné situaci v pokutovém území zásluhou vlastní branky Byrona Webstera do vedení. První rána pro mostecké přišla ovšem již před výkopem, když se při rozcvičení zranil stoper Johana, na jehož místo se postavil bývalý slávista Jiří Studík.

Ve 25. minutě hostům pořádně zatrnulo, rychlá pozemní přihrávka před branku Bohemky ale dvakrát nenašla svého adresáta. Most se do hostující obrany dostával stále častěji, z čehož vyplynul také vyrovnávací gól. Ten padl ve 32. minutě po standardní situaci, při které Pilařovu střelu tečoval v hloučku hráčů před Sňozíkem Webster, který si tak po vlastní brance trochu napravil reputaci.

Konsternovaná defenzíva Klokanů přidělala komplikace svému brankáři o chvíli později, kdy několika chybnými zásahy umožnila Pešírovi napřáhnout ke střela, která jen o kousek minula pravou tyč. Pohroma pro hosty přišla ve 42. minutě, gólovou střelou zpoza šestnáctky se prezentoval Trubilla. „Začali jsme úspěšně, což bylo impulzem pro domácí, kteří se dobrou hrou dostali do zápasu. Zaslouženě otočili skóre, my jsme ztráceli míče, nemohli jsme hrát náš fotbal,“ přiznal vršovický kouč Zach herní převahu domácích v prvním dějství.

Soška Českého Lva pomohla ke zvratu

Domácí fotbalisté nechtěli nechat nic náhodě a hned z kraje druhé půle se do svého soupeře znovu pořádně pustili. Se střelami Pilaře a Pešíra si naštěstí pro Bohemians hostující gólman poradil. Byli to ovšem v 53. minutě hosté, kteří rozveselili svůj zaplněný sektor fanoušků. Od tyčky odražený centr Kotyzy z pravé strany si za svá záda smolně srazil domácí brankář Milan Švenger. „Po vyrovnávacím gólu jsme se zaměřili na obranu, protože jsme věděli, že už nesmíme inkasovat. Třetí gól byl zlomový, ten nás nasměroval k výhře,“ dodal Zach s tím, že si Klokani vybrali štěstí, které se od nich v předchozích zápasech odvracelo.

Hostující hráči však i nadále tahali za kratší konec. Pilařova střela ze standardní situace rozvlnila boční síť Sňozíkovy branky, pokus Vlastimila Stožického svatyni Klokanů také jen o málo minul. Neuvěřitelné střídání zažil v 78. minutě Dalibor Slezák, když jen po pár vteřinách strávených na hřišti vstřelil vedoucí branku Klokanů. Štěstí tak hostům možná přinesla zapůjčená soška Českého Lva na lavičce, kterou jim k pondělnímu utkání zapůjčil věrný fanoušek Bohemky a úspěšný herec Ivan Trojan.

Společně s fanoušky Bohemians 1905 v kotli fandil také vykartovaný Jan Rezek. Ten přihlížel infarktovému závěru, kdy nejprve tyč mostecké branky nastřelil Kotyza, aby vzápětí ten samý kousek na druhé straně hřiště předvedl Pešír. V nastaveném čase potom špatného vyběhnutí Švengra využil Ordoš, který stanovil konečné skóre na 4:2 pro hosty. Ti si tak připsali vůbec první výhru na hřištích soupeřů v této sezóně. „Situace, ze kterých jsme dostali první dva góly, nebyly ani střelami soupeře. Takové góly dostat nemůžeme. Tyto ztráty bodů jsou úplně zbytečné,“ zlobil se po utkání domácí trenér Robert Žák.

FK Siad Most - Bohemians 1905 2:4 (2:1)
Branky: 32. Webster, 42. Trubilla - 10. Pilař, 50. Švenger (vlastní), 79 Slezák, 90+3 Ordoš. ŽK: Škoda (Most), Pilař, Gedeon, Pešír. Rozhodčí: Franěk, Chytil, Slavík. Diváci: 6320.
Most: Švenger - Loos, Webster, Studík, Škoda - Stožický (83. Prášil), Gedeon, Pilař (70. Šisler), Trubilla (62. Onyango) - Rilke, Pešír.
Bohemians 1905: Sňozík - Marek, Rada, Nikl, Šmarda - Moravec (46 Kotyza), Morávek, Vágner (46. Ordoš), Lukáš, Bartek - Škoda (78. Slezák).

Reklama

Související témata: