Hlavní obsah

Trenérem fotbalistů Žižkova zůstane i v příští sezóně Griga

PRAHA

Trenérem žižkovských fotbalistů zůstane i v příští sezóně Stanislav Griga. Vedení klubu se slovenským koučem v úterý prodloužilo smlouvu o další rok. Den před odvetou čtvrtfinále Poháru ČMFS s Bohemians Praha to oznámil obchodní ředitel Viktorie Jiří Vrba.

Článek

Sedmačtyřicetiletý Griga přišel do klubu loni v létě po postupu pražského klubu do nejvyšší soutěže a splnil základní cíle, které od vedení dostal. Pět kol před koncem soutěže má jeho mužstvo už téměř jistou účast také v příštím prvoligovém ročníku, ve středu se může navíc Viktoria probojovat do semifinále Poháru ČMFS.

"Jsem rád, že mohu pokračovat v rozdělané práci. Po doplnění se tým může ještě zlepšovat, chtěli bychom postoupit výkonnostně i v tabulce. Navíc jsme ve hře o domácí pohár. A který trenér by nechtěl vést své mužstvo v pohárové Evropě. Bude těžké do Poháru UEFA postoupit, ale zkusíme to," řekl Griga.

Griga v nejvyšší soutěži vedl současné svěřence do 25 zápasů, v sedmi případech slavil vítězství, jedenáctkrát prohrál. Ještě v této sezóně už ale oslaví jubilejní 100. zápas na lavičce některého z českých prvoligových klubů. Na kontě má dosud 96 utkání s bilancí 38-29-29.

Reklama

Související témata: