Hlavní obsah

Kalodův zdravotní stav se zlepšil, už je z nemocnice doma

PRAHA

Zdravotní stav žižkovského fotbalového útočníka Richarda Kaloda se zlepšil natolik, že mohl opustit nemocnici a přejít do domácího léčení. Výsledky CT vyšetření, kterému se třiadvacetiletý hráč podrobil poté, co po souboji ve středeční pohárové odvetě proti druholigovým Bohemians Praha upadl do bezvědomí, vyloučily zlomeninu lebky. Informoval o tom žižkovský mluvčí Jiří Fryc.

Článek

Kalod si těžké zranění přivodil v polovině druhého poločasu po souboji s bekem Vítem Turtenwaldem, který podle Žižkovských zasáhl jejich hráče loktem. Útočník Viktorie byl ze hřiště odnesen s krvavým zraněním ucha a následně upadl do bezvědomí. Existovaly obavy, zda neutrpěl zlomeninu lebeční kosti.

"Žádná zlomenina se naštěstí nepotvrdila. V osm ráno jsem mluvil s doktorem, CT vyšetření bylo negativní," uvedl Fryc s tím, že Kalod byl už pozdě v noci propuštěn z nemocnice Na Bulovce do domácího ošetření.

Kalod: Z ucha mi tekla krev

Sám hráč přiznal, že měl v první chvíli velké obavy. "Měl jsem strach, protože mi z ucha tekla krev. Sám ani nevím, jestli to bylo po úderu hlavou, nebo loktem, byli jsme k sobě bokem, a tak jsem to nemohl vidět," prohlásil Kalod.

První okamžiky po srážce si nepamatoval. "Po úderu jsem byl v bezvědomí, probral jsem se až u střídaček. Potom už to bylo lepší, po rychlé sprše se už sanitkou uhánělo na vyšetření. Naštěstí se nepotvrdilo závažnější zranění, a tak jsem chtěl jít spát domů do své postele, což je lepší než ve špitále," pokračoval Kalod, jehož srážku s Turtenwaldem sledovali přímo v hledišti stadiónu v Horních Počernicích i rodiče.

Třiadvacetiletý útočník bude nyní týden odpočívat a pokud nenastanou komplikace, zapojí se poté znovu do přípravy. "Teď už se cítím celkem dobře. Trochu mě bolí hlava i to ucho a musím být v klidu. Doufám, že se to rychle zlepší a otřes mozku nebude zlobit," dodal Kalod.

Reklama

Související témata: