Hlavní obsah

Slavia přišla o dalšího hráče, po operaci achillovky je Dřížďal

PRAHA

Fotbalisté pražské Slavie se budou muset v závěru sezóny obejít bez Františka Dřížďala. Devětadvacetiletý obránce si na středečním tréninku utrhl Achillovu šlachu na pravé noze a čeká jej několikaměsíční přestávka. Hned ve středu odpoledne se opora druhého týmu Gambrinus ligy podrobila operaci v Ústřední vojenské nemocnici v Praze.

Článek

„Operace proběhla bez komplikací, léčba si vyžádá nejméně tři měsíce,“ uvedl v tiskové zprávě Slavie klubový lékař Jiří Fousek, který Dřížďala operoval.

„Na noze budu mít šest až osm týdnů sádru, pak teprve budu moci začít s rehabilitací,“ potvrdil neradostné vyhlídky samotný fotbalista klubovému webu. „Budu rád, když stihnu začátek podzimní sezóny,“ dodal Dřížďal.

Dřížďal bude v nemocnici do konce týdne, pak bude propuštěn do domácí léčby. „Není mi moc do řeči, co k tomu víc říct. Nikomu nic takového nepřeju, celou noc jsem bolestí nespal,“ popsal své útrapy.

František Dřížďal přišel do Slavie v červenci 2007 z druholigového Sokolova. Prosadil se do základní sestavy, třikrát nastoupil v Lize mistrů a sedmnáctkrát v Gambrinus lize, kde také vstřelil svůj premiérový gól. Na podzim ho zbrzdilo zranění stehenního svalu, které utrpěl v souboji s Viktorií Žižkov.

Slavia má v závěru ročníku potíže se zraněními, z nedělního utkání proti Liberci musel odstoupit útočník David Střihavka, který si přetrhal vazy v rameni a po operaci pro něj sezóna také skončila. Po operaci menisku nemůže trenér Jarolím počítat s dalším útočníkem Milanem Ivanou.

Reklama

Související témata: