Hlavní obsah

Fotbalová Slavia má zavřený kotel

Uzavřením diváckých sektorů na jižní a severní tribuně stadiónu Evžena Rošického na Strahově (sektory fanoušků domácích a hostí) na jedno soutěžní utkání nepodmíněně potrestala ve čtvrtek Disciplinární komise ČMFS fotbalovou Slavii za nedostatky v pořadatelské službě při derby se Spartou. Trest se týká zápasu se Žižkovem (26. dubna).

Článek

Fanoušci Slavie se budou muset přesunout jinam, neboť do svého tradičního kotle na jihu nebudou vpuštěni.

„Nechtěli jsme Slavii dávat pokutu pro pokutu, protože už tak musí uhradit škody na stadiónu, které čítají téměř půl miliónu korun. Sehráním zápasu bez diváků nebo zavřením stadiónu a odesláním Slavie mimo Prahu bychom trestali i slušné fanoušky, a to jsme nechtěli Pro ty další je to signál, aby se v jiném prostoru chovali, jak mají,“ vysvětlil rozhodnutí disciplinárky její předseda Alexander Károlyi.

„Toto rozhodnutí není ničím mimořádným, stejně postupovala například disciplinární komise UEFA, která uzavřela pro utkání Ligy mistrů s Arsenalem na Letné sektor pro vlajkonoše Sparty, “ dodal Károlyi. Největším prohřeškem pořadatelské služby bylo vniknutí diváka na hrací plochu, jinak udělala maximum.

„Rozhodnutí respektujeme. Hned začneme pracovat na potřebných opatřeních, kam umístit fanoušky obou klubů a naši to snad pochopí, i když nebudou moci podporovat tým z tradičního sektoru,“ dodal generální ředitel Slavie Petr Doležal.

Derby provázely výtržnosti fanoušků obou celků, kteří vytrhávali sedačky a používali pyrotechniku. Zasahovat musela policie. <a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/127574-derby-viteze-nemelo-dramaticky-boj-o-titul-pokracuje.html">Zápas skončil remízou 1:1</a>.

Reklama

Související témata: