Hlavní obsah

Sudí Jílek uznal podle komise branku na Kladně správně

PRAHA

Fotbalový rozhodčí Jan Jílek uznal branku sparťanského záložníka Daniela Koláře ve víkendovém utkání první ligy na Kladně správně. Shodla se na tom komise rozhodčích, která se na svém čtvrtečním zasedání inkriminovanou situací zabývala. Nedala tak za pravdu delegátovi zápasu Vlastislavu Pánkovi, podle něhož letenský hráč fauloval domácího brankáře Romana Pavlíka.

Článek

Komise si okamžik před jedinou brankou nedělního utkání, díky níž se Pražané udrželi v čele tabulky, několikrát prohlédla ve zpomaleném záběru a jednomyslně došla k názoru, že Kolářova kopačka Pavlíka nezasáhla v rozporu s pravidly. "Pustili jsme si to mnohokrát a shodli se na tom, že rozhodčí regulérní branku uznal správně. Málokdy jsme se shodli tak jako na téhle situaci," řekl šéf rozhodcovské komise Luděk Macela.

Jílek dostal od delegáta nízkou známku pět, kterou mu ale komise ponechala. Mimo jiné také proto, že v závěru potrestal červenou kartou pouze sparťana Miroslava Matušoviče za plivnutí na domácího gólmana. "Rozhodčí správně vyloučil Matušoviče, tam nemohlo následovat nic jiného. Dopustil se ale některých drobných chyb. Měl například vyloučit i toho hráče, který Matušoviče na brankáře strčil. Proto jsme mu známku ponechali," vysvětlil Macela.

Pohovor s delegátem 

Během příštího týdne se prý sejde s delegátem Pánkem, aby si vyjasnili, proč považoval Kolářovu branku za neregulérní. "Budu mít pohovor s delegátem, v klidu se spolu na ty momenty podíváme. Nevím, jak daleko seděl, z jakého pohledu situaci viděl," uvedl Macela.

Komise se zabývala uplynulými dvěma koly první a druhé ligy a nenašla žádné vážnější chyby sudích. "Nebyl důvod někomu pozastavit činnost. Většina sporných situací byla obsažena v hodnoceních delegátů, rozhodčí pískali normálně. Na drobné chyby upozorním rozhodčí mailem," podotkl Macela.

V souvislosti s blížícím se koncem ligy prý bude více apelovat na jednotlivé arbitry. "Atmosféra houstne, proto budeme hodně dbát na přípravu a trénink rozhodčích. Také jsme zvažovali, že bychom na některé zápasy posílali dva rozhodčí a až v místě konání duelu by se rozlepila obálka se jménem, aby nedošlo k dohadům, zda to někdo věděl dřív," dodal Macela s tím, že na příštím zasedání se rozhodne, zda bude chystané opatření zavedeno tři, nebo až dvě kola před koncem soutěže.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice