Hlavní obsah

Pudil: Když vyhrajeme všechny zápasy, titul je náš

Dramatický boj do konce sezóny předpokládá záložník fotbalové Slavie Daniel Pudil. Člen širšího reprezentačního kádru v pátek odpoledne odpovídal v on-line chatu na otázky čtenářů Sport.cz. Dvaadvacetiletý odchovanec Sparty věří, že titul přes nepříznivější los po dvanácti letech oslaví Slavia. „Na losu nezáleží. Zbývá posledních pár kol. Když vyhrajeme všechny zápasy, titul je náš,“ řekl Pudil.

Článek

Slavia je zatím o skóre druhá za Spartou, má ale lepší vzájemný zápas. Pudil je u sešívaných na hostování, nebránil by se trvalé změně. „Tady mám šanci bojovat o titul a Ligu mistrů,“ odpověděl na jeden z dotazů Pudil.

Nadějný fotbalista se seznamuje i s reprezentačním výběrem, na blížící se mistrovství Evropy zatím nemyslí. „Záleží na tom, jaké budu předvádět výkony ve Slavii. Nechám se překvapit, nějak to dopadne,“ nechává budoucnost otevřenou dvaadvacetiletý hráč, který má jasno i ohledně možného působení slávistického kouče Karla Jarolíma u reprezentace. „Pro mě je to velký kandidát na post reprezentačního trenéra.“

Dvaadvacetiletý odchovanec Sparty přišel do Slavie na hostování loni 31. srpna, nahradit měl dlouhodobě zraněného Šventa. Počátkem prosince klub uplatnil opci a Pudil zůstane v celku sešívaných až do konce sezóny. V aktuálním ročníku ofenzivní fotbalista odehrál sedmnáct utkání v nejvyšší soutěži a vstřelil pět gólů. V seniorské reprezentaci nastoupil ke třem zápasům a vstřelil jednu branku. Loni v listopadu se trefil během soustředění na Kypru do sítě domácího výběru.

Hodně čtenářů zajímal vztah Pudila ke Spartě, v níž talentovaný hráč fotbalové vyrostl. "V této době bych se do Sparty nehrnul. Jsem ve Slavii spokojený. Raději bych odešel do zahraničí," má jasno. Srdeční záležitostí mladého univerzála ale zůstává Liberec. "Chodil jsem tam i na hokej, celé město se mi líbí. Chtěl bych se po skončení kariéry vrátit," má jasno.

Na přestup do Ruska je času dost 

Pudil neřeší vzdálenější budoucnost, nyní by ale nepřestupoval do majetných ruských klubů jako někteří mladí fotbalisté. „Ve svých letech bych se do takových mančaftů zatím nehrnul. Na takový přestup je času dost,“ řekl fotbalista, jehož oblíbencem byl někdejší brazilský bek Realu Madrid Roberto Carlos.

Slavia na jaře neproměnila tři penalty, i na neschopnost zužitkovat pokutový kop se čtenáři ptali. „Je to překvapení, ale trénujeme penalty každý týden,“ usmál se záložník, který je také mezi vybranými hráči k zahrávání penalt.

Dotazy padaly i na to, jak dopadne boj o třetí místo a kdo sestoupí. „Na sestup už jsou jenom tři kandidáti. Nepřál bych to Bohemce kvůli fanouškům. Věřím, že se zachrání. Vypadá to na Most a na Kladno,“ odpověděl fotbalista, jenž ve volném čase piluje angličtinu. „O třetí místo je velký boj, ale podle mě se rozhodne mezi Ostravou a Brnem. Přál bych to spíš Ostravě kvůli fanouškům.“

Reklama

Související témata: