Hlavní obsah

Ostrava porazila Budějovice a je třetí, Boleslav vyloupila zlínskou Letnou

Fotbalová Gambrinus liga měla v sobotu na programu tři zápasy 26. kola. Olomoucká Sigma porazila Viktorii Žižkov 2:0 góly v závěrech obou poločasů, o které se postarali Bajer a premiérově Bueno. Ostrava na svém hřišti vyhrála nad Budějovicemi 2:0 zásluhou 13. trefy v sezóně z hlavy Václava Svěrkoše, druhý gól přidal Róbert Zeher. Baník se posunul prozatím na třetí místo. Mladá Boleslav zvítězila brankou Iva Táborského ve Zlíně 1:0.

Článek

Baník bojuje o třetí příčku, která zajišťuje účast v Poháru UEFA pro příští sezónu, s Brnem a Teplicemi. Před tradičně skvělou domácí atmosférou přivítali svěřenci Karla Večeři Strakovy České Budějovice a šli bleskově do vedení. Již ve 2. minutě si totiž na rohový kop Otepky naskočil Václav Svěrkoš a koníčkem poslal míč přesně pod břevno. Pro ostravského ostrostřelce to byla 13. trefa v ročníku, kterou si čtyřiadvacetiletý fotbalista upevnil vedení v tabulce kanonýrů ligy.

Těsně před poločasem neproměnil šanci na vyrovnání, když zblízka netrefil Vaškovu branku. Udeřili tedy opět domácí. Nejprve Řezník nepřesným centrem zazdil brejk tří hráčů Baníku proti osamocenému obránci, po dalším přesném pasu Otepky se už ale v 68. minutě prosadil Róbert Zeher. Slovenský útočník předtím vystřídal Mageru. Hosté už se na větší odpor nezmohli a po zásluze prohráli 0:2. Ostrava se do zítřejších zápasů posunula na třetí místo.

Boleslav potvrdila formu ve Zlíně

Fotbalisté Mladé Boleslavi dokázali zvítězit ve třetím zápase v řadě, když vyloupili zlínskou Letnou. Domácí doplatili zejména na střeleckou nemohoucnost, na svém trávníku nedokázali skórovat již potřetí v řadě. V deváté minutě selhal Vyskočil, který nedokázal zužitkovat přesný pas do vápna a svou hlavičku poslal jen k hostujícímu gólmanovi Millerovi. O deset minut později diagonální střelou zpoza velkého obdélníku jen těsně minul aktivní Žůrek.

Ve 40. minutě neměl potřebnou dávku štěstí zlínský Musil, jeho oblouček zastavilo v cestě do sítě břevno. Po změně stran čaroval Miller po Žůrkově průniku, Boleslav byla pod tlakem. V 63. minutě ale Řezníček orazítkoval břevno Kořínkovy svatyně. Domácí na varování neslyšeli a tak přišel zákonitě trest. Na začátku osmé desetiminutovky proměnil Poláčkův centr ve vítězný gól Ivo Táborský, který poslal Středočechy na průběžné šesté místo tabulky.

Olomouc porazila Žižkov

Olomouc přivítala na svém trávníku v přímém souboji o desátou pozici Viktorii Žižkov. Pražanům se v poslední době nedaří, což potvrdili i na Hané. Dvě velké příležitosti nejprve spálil hostující Kušnír, který nedokázal trefit ani opuštěnou branku, domácí naopak kontrovali dvěma góly na koncích obou poločasů. Těsně před poločasovou přestávkou se prosadil Bajer, na 2:0 pro Olomouc upravil v 90. minutě svou premiérovou trefou v české lize Brazilec Bueno.

Program 26. kola Gambrinus ligy:
Sobota:
17:00Olomouc - Žižkov 2:0on-line
Branky: 45. Bajer, 90. Bueno.
19:00Zlín - Mladá Boleslav 0:1on-line
Branka: 72. Táborský.
19:00Ostrava - České Budějovice 2:0on-line
Branky: 2. Svěrkoš, 68. Zeher.
Neděle:
17:00Plzeň - Kladnoon-line
17:00Sparta - Moston-line
17:00Bohemians 1905 - Brnoon-line
20:15Liberec - Jablonecon-line
Pondělí:
17:15Teplice - Slaviaon-line

Reklama