Hlavní obsah

Ostrava - Budějovice 2:0Ostrava nenadchla, dva góly Budějovicím přesto dala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Svěrkoš 1 : 0
68. Zeher 2 : 0

Přestože ostravští fotbalisté v utkání 26. kola první ligy proti Českým Budějovicím neoslnili, po výhře 2:0 se udrželi v přímé bitvě o Pohár UEFA. Vítězství trefil už ve druhé minutě svým třináctým gólem v sezoně nejlepší ligový kanonýr Václav Svěrkoš a body ve druhé půli pojistil střídající útočník Róbert Zeher. Hosté z nepřesvědčivého výkonu soupeře vůbec nic nevytěžili.

Článek

Favorit na uklidňující trefu nemusel čekat dlouho. Domácí soupeře opět obelstili standardní situací z producentské dílny dvojice Otepka - Svěrkoš: ostravský útočník si odstoupil na Otepkův přízemní centr z rohu směrem od českobudějovické branky na střed a pravačkou míč po bleskovém zpracování nechytatelně po 85 sekundách vstřelil pod břevno.

Kdyby sudí Kocián zápas po gólu ukončil, sedm tisíc diváků na Bazalech by už o moc nepřišlo. Baníku rychlá branka spíše ublížila. Přeplněný střed hřiště překopával většinou vzduchem, přestože na mokrém trávníku měl balon ideální podmínky pro kombinaci po zemi.

Hosté se z obtížného začátku otřepali, srovnali hru, ale i jejich útočným aktivitám chybělo finále. Ostrava si v závěru půle koledovala o vyrovnání. Mohl se o něj postarat Hílek, ale bezzubost českobudějovické ofenzívy názorně dokreslil ve 42. minutě, když míč v dobré pozici trefil tak nešikovně, že se nedošoural ani do autu.

Jihočeši o bodech mohli snít ještě v dvaceti minutách po obrátce. Nepohody protivníka ale prakticky nevyužili, jen Mezlík protáhl Vaška zajímavou ranou z velkého vápna.

Fotbal Baníku v sobotu nenadchl, ale účel světil prostředky. Výběr kouče Večeři se blýskl alespoň stoprocentní efektivitou. Z jediné povedené akce ve druhé půli potvrdil vítězství střídající Zeher, který po Tchuřově pasu za obranu prostřelil Křížka a po dvaceti zápasech protrhl své střelecké mlčení šestým zásahem v sezóně.

Baník Ostrava - Dynamo České Budějovice 2:0 (1:0)
Branka: 2. Svěrkoš, 68. Zeher. Rozhodčí: Kocián - Chytil, Kubáň. ŽK: Magera, Mičola - Homoláč, Horejš. Diváci: 6805.
Ostrava: Vašek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Čoupek - Rajtoral (61. Mičola), Marek, Otepka, Tchuř - Svěrkoš (80. Lukeš), Magera (61. Zeher). Trenér: Večeřa.
České Budějovice: Křížek - Leština (75. Peroutka), Horejš, Hunal, Žižka - Mezlík (59. Dolejš), Homoláč, Vozábal, Hílek, Plocek - Svátek (75. Ondrášek). Trenér: Straka.

Reklama

Související témata: