Hlavní obsah

Zlín - Ml.Boleslav 0:1Střídající Táborský rozhodl o výhře Boleslavi ve Zlíně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
72. Táborský 0 : 1

ZLÍN

Hlavička střídajícího útočníka Táborského v 72. minutě zajistila fotbalistům Mladé Boleslavi ve Zlíně jednobrankové vítězství v dnešním souboji sousedů v tabulce. Boleslav se hodinu úspěšně bránila neplodnému tlaku Zlína a ten už ve třetím domácím zápase za sebou nevstřelil gól.

Článek

Domácí trenér Pavel Hoftych vsadil na ofenzivně laděnou sestavu, takže na hrotu útoku se objevil společně se Žůrkem uzdravený Pacanda. Poprvé zahrozil už ve 4. minutě Žůrek, ale trefil pouze boční síť. O pět minut později mířila hlavička Vyskočila pouze do náruče brankáře Millera a vzápětí Pacanda rovněž hlavou přestřelil. Úvodní desetiminutovkou ale výčet šancí na dlouhou dobu skončil.

Na měkkém trávníku po předzápasovém vydatném dešti se hrálo většinou ve středu hřiště. Boleslav se snažila rovněž o ofenzivní styl, náznaky akcí ale končily na nepřesné přihrávce. Navíc zlínská obranná čtveřice hrála kompaktně a bezchybně, hosté se za celý první poločas nedostali k přímé střele na branku. Ani Zlín ale v koncovce nevynikal přesností. Pouze šest minut před přestávkou vystrašil Musil brankáře Millera technickou střelou, která trefila z vnější strany tyčku.

Hned po změně stran se dostal do první vážnější šance boleslavský Řezníček, hrozbu ale odvrátil pádem pod nohy brankář Kořínek. Vzápětí se na druhé straně kličkami mezi zadáky soupeře dostal do šance Žůrek, jeho střelu z úhlu stačil Miller vytáhnout nad břevno.

Po hodině hry se začali osmělovat boleslavští fotbalisté k častějšímu útočení. Tvrdá rána obránce Kaliny těsně minula zlínskou branku a po Poláčkově centru z levé strany Řezníček trefil břevno. Tlak se podařilo zužitkovat až střídajícímu Táborskému, jenž po dvanácti minutách pobytu na trávníku poslal hlavou míč po centru obránce Kaliny do sítě.

Zlín se ještě pokusil v závěru o vyrovnání. Brankář Miller ale stačil krýt střelu obránce Elšíka z bezprostřední blízkosti i tvrdou přízemní střelu Zúbka v poslední minutě zápasu.

FC Tescoma Zlín - FK Mladá Boleslav 0:1 (0:0)
Branky: 72. Táborský. Rozhodčí: Kovařík - Handlíř, Novák. ŽK: Vyskočil - Táborský, Rolko, Miller. Diváci: 2938.
Zlín: Kořínek - Pazdera, Kroča, Zbožínek, Elšík - Musil (65. Kraus), Vrtělka (83. Zúbek), Šmahaj, Vyskočil - Pacanda (65. McQuilkin), Žůrek. Trenér: Hoftych.
Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Procházka, Rolko, Kalina - Kysela (88. Sedláček), Rajnoch, Hodúr (74. Opiela), Poláček - Řezníček, Mendy (60. Táborský). Trenér: Stanner.

Reklama

Související témata: