Hlavní obsah

Sparta nedala šanci Mostu, Řepka se trefil v lize po deseti letech

PRAHA

Bez šance na úspěch byli na Spartě v nedělním utkání 26. kola Gambrinus ligy fotbalisté Mostu. Severočeši, kteří od 30. minuty hráli bez vyloučeného Loose, s lídrem soutěže prohráli 0:3. Po deseti letech se v nejvyšší soutěži trefil Řepka, první gól po návratu z Udine vstřelil Sivok. Skóre pečetil Holenda, na všechny góly přihrál Horváth.

Článek

Domácí, kteří nastoupili bez distancovaných Matušoviče a Doška, se do soupeře zakousli od úvodního hvizdu. Kulič si hned v první minutě pohotově zpracoval centr Horvátha, ale následná střela mu nesedla. Poslední celek soutěže se dále bránil, z voleje pálil vysoko nad Horváth. Most se poprvé před Grigara dostal až po deseti minutách, ale byl blízko ke vstřelení gólu. Rilke, který hrál 100. ligové utkání, po centru z pravé strany předskočil Sivoka a míč skončil těsně vedle domácí branky.

Favorit ale nadále útočil a Jeslínek se v 15. minutě jen chytil za hlavu poté, co z dobré pozice poslal míč těsně vedle. Domácí fanoušci se dočkali o minutu později. Další roh Horváth posadil na hlavu Tomáše Řepky a ten otevřel skóre. Čtyřiatřicetiletý stoper se v nejvyšší soutěži trefil téměř přesně po deseti letech. Naposledy Řepka skóroval také hlavou a rovněž po rohu v Opavě 18. dubna 1998. Zvýšit mohl Kadlec, famózním zákrokem míč na roh srazil gólman Svoboda.

Sparta hrála s chutí, navíc Mostu ve 30. minutě sudí Paták přísně vyloučil Petra Loose. Hostující obránce zastavil pronikajícího Koláře. "Zápas ovlivnilo vyloučení, při současné euforii je těžké konkurovat Spartě v její současné euforii," řekl po zápase trenér Mostu Robert Žák.

Most přežil další tutovku Sparty před koncem poločasu. Kolář si jesličkami obhodil Schuta, Kulič další efektní fintou zbavil obránce, pak ale z vyložené pozice netrefil branku. Přesto byli diváci spokojení a do šaten vyprovodil domácí fotbalisty potlesk.

Sivok uklidnil fanoušky

Hned po přestávce uklidnil fanoušky Tomáš Sivok, který hlavou zužitkoval centr Horvátha. Domácí kapitán se prosadil poprvé po návratu z Udine, v lize se Sivok naposledy trefil v listopadu 2006. Po chvíli Sparta zahrála signál, Jeslínkovi zkazil radost Svoboda. Ani hostující gólman už neměl šanci proti hlavičce Jana Holendy, který pohodlně upravil na 3:0. "Utkání jsme odehráli podle našich představ. Soupeře jsme dostali pod tlak, měli jsme řadu střeleckých příležitostí. Chybou bylo, že branek nepadlo víc," řekl kouč Sparty Michal Bílek.

Most, který na hřišti soupeře už 34 utkání nevyhrál, se poté ještě více zatáhl před vlastní branku a Sparta útočila do přehuštěného prostoru. Další tutovku spálil Voříšek, neprosadil se ani střídající Kisel. Na podzim Sparta deklasovala Severočechy na jeho půdě 5:0, tentokrát se musela spokojit se třemi vstřelenými góly. Po výhře 3:0 obhájce titulu vytvořil tlak na druhou Slavii, kterou čeká pondělní dohrávka v Teplicích. Most po výhrách Bohemians a Kladna ztrácí na předposlední místo čtyři body.

Sparta Praha - SIAD Most 3:0 (1:0)
Branky: 16. Řepka, 47. Sivok, 54. Holenda. Rozhodčí: Paták - Pospíšil, Večeřa. ŽK: Kolář. ČK: 30. Loos (Most). Diváci: 8521.
Sparta: Grigar - Voříšek, Sivok, Řepka, Kadlec - Kladrubský - Jeslínek, Kolář (70. Zeman), Horváth (79. Vacek), Kulič (62. Kisel) - Holenda. Trenér: Bílek.
Most: Svoboda - Loos, Webster, Jamrich, Škoda - Gedeon - Stožický (58. Čermák), Šisler, Pilař, Oboya (34. Schut) - Rilke (73. Bogdanov). Trenér: Žák.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice