Hlavní obsah

Plzeň - Kladno 1:2Kladno po jedenácti duelech vyhrálo, z Plzně veze triumf 2:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Petržela 1 : 0
45. Killar 1 : 1
70. Cigánek 1 : 2

PLZEŇ

Ve 26. kole první fotbalové ligy vyhrálo Kladno ve Štruncových sadech nad plzeňskou Viktorií 2:1 a ukončilo sérii jedenácti utkání bez vítězství, když navíc poprvé v sezóně veze tři body ze hřiště soupeře. Domácí sice po 507 minutách konečně skórovali, ale hosté dokázali vývoj zápasu otočit. Oplatili tak Plzni podzimní porážku a posílili své naděje na záchranu.

Článek

Hosté vstoupili do utkání aktivněji a již ve 4. minutě mohli jít do vedení. Kroupa sklepl balón ideálně pro Klinku, který ale ve stoprocentní šanci pálil těsně vedle. Na opačné straně unikl domácí útočník Varadi kladenské obraně, nacentroval prudce před branku střeženou Pavlíkem, obránce Gross však stihl před nabíhajícími hráči míč včas odkopnout.

Poté Plzeň zpřesnila hru a rychlými kombinacemi po zemi začala hosty přehrávat. Se střelou Trappa z dálky si ale pozorný Pavlík snadno poradil. Domácí sice většinu času trávili na polovině Kladna, ale hostující defenziva je do vážnější příležitosti nepustila. A tak se ve 25. minutě po akci tahouna plzeňské zálohy Sylvestreho rozhodl vystřelit z dálky Trapp. Jeho povedená rána z pětadvaceti metrů jen těsně minula pravou tyč.

Radovat se tak mohli domácí až o deset minut později: dlouhý výkop gólmana Krbečka prodloužil Borek hlavou doprava na rozběhnutého Petrželu, který utekl svému strážci a z těžkého úhlu přehodil překvapeného Pavlíka. Hosté na inkasovanou branku zareagovali větší aktivitou směrem dopředu a už v nastavení úvodního srovnali skóre. Domácí brankář nedokázal zkrotit Szaboův centrovaný míč po standardní situaci, ten doputoval ke Killarovi, jenž odražený balón poslal nad bránícími hráči do sítě.

Obrat dokonal střídající Cigánek 

Začátek druhé půle patřil domácím. Nejdříve střídající Róth po samostatné akci vystřelil nepřesně. Poté si v 54. minutě narazil Petržela s Borkem a pronikl po pravé straně až do vápna, jeho následný centr srazil bránící Gross na břevno kladenské branky. O tři minuty později poslal agilní Borek centr na hlavu Varadiho, jenž ale v dobré pozici hlavičkoval mimo tři tyče. O chvíli později táhl Petržela další útok Viktorie opět podél průchozí pravé lajny, nacentroval na Varadiho, který hlavou na malém vápně zakončil znovu nepřesně.

Kladenský kouč Šilhavý vystřídal chybujícího levého beka Kroba a na jeho post se přesunul Jablonský. Tato změna hostům viditelně prospěla. V 69. minutě ještě Hochmesiter z dálky těsně minul branku, ale o minutu později už střídající Cigánek pronikl díky nedůrazu domácích do šestnáctky a přesnou střelou do levého horního rohu nedal Krbečkovi šanci.

Nepříznivý stav s plzeňskými hráči otřásl a v 77. minutě nechali příliš prostoru Klinkovi, jehož přihrávku trefil bez přípravy Kroupa do pravého horního rohu. Krbeček ovšem balon skvělým skokem vyrazil mimo tři tyče. Zoufalý závěrečný nápor domácích už hosté přežili, střelu Rótha z hranice velkého vápna chytil dobře postavený Pavlík.

Viktoria Plzeň - SK Kladno 1:2 (1:1)
Branky: 35. Petržela - 45. Killar, 70. Cigánek. Rozhodčí: Příhoda - Ubias, Pokorný. ŽK: Petržela, Smola - Killar, Bartoš, Pavlík. Diváci: 2664.
Plzeň: L. Krbeček - Malcharek, Halama, Navrátil, Smola - Petržela (81. Psohlavec), Sylvestre, Trapp, Lecjaks (36. Róth) - Varadi (60. T. Krbeček), Borek. Trenér: Levý.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Killar, Gross, Krob (62. Cigánek)- Brunclík (87. Čáp), Szabo, Hochmeister, Jablonský - Klinka (81. Kousal), Kroupa. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články