Hlavní obsah

Gedeon: Potřebujeme přivézt nějaké body z venku

Smutný byl po nedělní porážce na Spartě záložník Mostu Patrik Gedeon. Poslední tým soutěže nemohl očekávat, že na hřišti lídra tabulky vyhraje, přesto se Severočeši chtěli pokusit ukrást alespoň bod. Po prohře 0:3 a výhrách Bohemians i Kladna ztrácí Most čtyři body na nesestupové umístění. „Do konce jsou čtyři kola a ještě se porveme o udržení,“ řekl po zápase novinářům Gedeon.

Článek

Most od úvodního hvizdu bránil, po gólu Řepky jeho šance na vyrovnání klesly, když byl ve 30. minutě vyloučen Loos za stažení unikajícího Koláře. „Na červenou mi to určitě nepřišlo. Ale rozhodčí ji dal a už se o tom nemusíme bavit,“ řekl Gedeon, který po verdiktu u rozhodčího Patáka vehementně protestoval. „Bylo by divný, kdybych neprotestoval,“ dodal dvaatřicetiletý středopolař.

V početní výhodě Sparta dominovala a vytvářela si šance. „Spartě jsme situaci hodně ulehčili. Po našem vyloučení si zápas pohlídala. Byli jsme pro Spartu dobrým soupeřem, aby si zvedla sebevědomí. Chtěli jsme tu uhrát dobrý výsledek,“ litoval ex-slávistický fotbalista.

Most je v kritické situaci. Čtyři kola před koncem ligy je poslední se čtyřbodovou ztrátou na patnácté Kladno. To vyhrálo v Plzni, tři body získali i Bohemians 1905 proti Brnu. „Musíme se teď soustředit na zápas proti Liberci, ve kterém se musíme zkusit dotáhnout na soupeře. Do konce jsou čtyři kola a ještě se porveme o udržení,“ věří Gedeon.

Největší slabinou severočeského celku je úspěšnost venku. Na hřištích soupeřů Most nevyhrál 35 zápasů. Zachraňující Kladno špatnou sérii protrhlo v pravý čas, nedělní výhra v Plzni 2:1 byla jejich premiérovou v aktuálním ročníku. „Kladno vyhrálo venku. To my nedokážeme, to je naše největší bolest. Musíme vozit body i zvenku. Ke konci ligy se ale body získávají strašně těžko,“ uvědomuje si Gedeon.

Reklama

Související témata: