Hlavní obsah

Bohemka si udržení v lize zaslouží, uznal po prohře Uličný

PRAHA

Zkušený trenér brněnských fotbalistů Petr Uličný musel smeknout před výkonem zachraňujících se Bohemians 1905, kteří v neděli porazili jeho svěřence v rámci 26. kola Gambrinus ligy v Dolíčku 3:1. „Asi chtěl pánbůh, aby se Bohemka v lize udržela,“ komentoval po utkání Uličný, jenž byl ve Vršovicích svědkem famózního obratu, kterému dominovala hlavně výstavní střela Martina Kotyzy do šibenice na 2:1.

Článek

„Musím dementovat zprávy, které se objevily v jednom deníku, že si jedeme pro vítězství. To já bych nikdy neřekl. Do novin se musí vystupovat s pokorou, v kabině si to říct můžeme. Můžeme vystoupit s tvrzením, že chceme vyhrát, ale ne, že si jedeme pro vítězství,“ řekl hned na úvod pozápasové tiskové konference v útrobách vršovického stadiónu Uličný.

Fotbalisté Bohemians 1905 poslední dvě ligová utkání vyhráli. Trenér Michal Zach, který právě před těmito dvěma zápasy u kormidla Klokanů vystřídal na pozici hlavního trenéra Zbyňka Bustu, má tak zatím stoprocentní bilanci v zisku šesti bodů. Nejen trenérské výměně je přičítáno toto výsledkové znovuzrození. Hráči Bohemians totiž už druhé utkání po sobě měli na lavičce talisman v podobě Českého lva, kterého jim zapůjčil velký fanoušek vršovického týmu Ivan Trojan.

„To není regulérní zápas, to je nedovolený doping,“ ukazoval i přes prohru dobře naladěný kouč týmu z moravské metropole na stojícího lva, kterého na tiskovou konferenci přinesl ředitel klubu Bohemians 1905 Lukáš Přibyl. Ten také vzápětí potvrdil, že držitel této ceny stihl shlédnout v Dolíčku alespoň druhý poločas. Herec Divadla na Vinohradech tak přišel o dva parádní momenty domácího Martina Kotyzy, který nejprve po pohledné akci Klokanů vyrovnal na 1:1, aby parádní střelou do šibenice poslal oba týmy do kabin za stavu 2:1 pro domácí.

„Protivník hrál výborně, hrálo se ve skvělé atmosféře. Když bych měl říct, že někomu sestup nepřeji, znamenalo by to, že ho někomu přeji. A to není pravda. Proto musím říct, že si Bohemka udržení v lize zaslouží,“ složil poklonu domácím Uličný, který společně s více než sedmi tisíci fanoušky na stadiónu viděl ve druhém poločase už jen jednu branku. David Bartek v 59. minutě vypíchnul míč zpřed brankáře Martina Lejsala a stanovil konečné skóre na 3:1. „Agresivita soupeře byla na vyšší úrovni. Soupeř vyhrál zaslouženě,“ řekl na závěr brněnský kouč.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice